Te Wierik in eigen huis onderuit: “Vervelende nederlaag”

Wat een schitterende avond had moeten worden op De Oude Meerdijk, heeft toch een nare nasmaak gekregen. In eigen huis verloor FC Emmen met 3-1 van MVV Maastricht. Mike te Wierik stond in de basis. Mike tegenover de redactie. “Een heel vervelende nederlaag tegen een directe concurrent voor de play-offs. Er was niet veel aan de hand tot de tegengoal. Daarna kregen we gelijk nog een goal tegen na slordig balverlies, dat was wel een tik. Vlak voor tijd hadden we nog 2-2 kunnen maken, maar dat deden we niet en dan krijg je in de counter de 1-3 tegen en is het klaar.”

Het moet zuur voelen. Je kwam voor, maar geeft het weg. Is mogelijke promotie nu ver weg of geloof je er nog wel in? Mike: “Natuurlijk kan het nog wel om de play-offs te halen, maar dan zullen we er wel vier moeten winnen, denk ik.”

De hele wedstrijd stond in het teken van Koningsdag in Emmen. Al vanaf twee uur voor de wedstrijd waren er talrijke supporters op het #HIERKOMIKWEG-plein, waar onder andere Koningsspelen voor kinderen plaatsvonden. Een schitterend spandoek verscheen op de zuidtribune, het stadion werd oranje verlicht en natuurlijk speelden de Emmenaren in een uniek oranje tenue. De gedragen en gesigneerde wedstrijdshirts worden geveild via MatchWornShirt.

De Emmenaren zochten vanaf het eerste fluitsignaal de weg naar voren. Piotr Parzyszek zag al gauw een kans toen Jeff Hardeveld vanaf links voorgaf, maar hij kon zijn hoofd net niet tegen de bal krijgen. Gesteund door het luidruchtige publiek op De Oude Meerdijk bleef de ploeg van interim-hoofdtrainer Marc Hegeman op zoek naar de openingstreffer. Ben Scholte kreeg twee schotkansen en Vicente Besuijen vond na een corner de handen van MVV-doelman Romain Matthys.

Na een half uur spelen was Besuijen wél trefzeker – en hoe. Hij ontving de bal op de middellijn, zag dat de keeper ver voor z’n doel stond en schoot vanaf ruim veertig meter raak. Een wonderschoon doelpunt! Kort daarna was Lucas Bernadou met een poging van randje zestien nog dichtbij de 2-0, maar hij schoot net naast. Zo stond het bij rust 1-0 op De Oude Meerdijk.

Drie tegentreffers na rust
Na rust kwam MVV voor het eerst gevaarlijk dichtbij het doel toen Dailon Livramento een lage voorzet naast tikte. Aan de andere kant kon Jorrit Smeets bijna de 2-0 binnentikken na afleggen van Parzyszek. De volgende kans voor de bezoekers was helaas wel raak. Mart Remans schoot van afstand en de bal werd dusdanig van richting veranderd dat Eric Oelschlägel er niet meer bij kon: 1-1. Drie minuten later was het weer raak en wederom van buiten de zestien. Dit keer was het Livramento die het Drentse doel onder vuur nam en hij schoot raak in de verre hoek. Vervolgens moest Smeets ook nog geblesseerd het veld verlaten en zo kregen de Emmenaren in tien minuten flink wat tegenslag te verwerken.

Het wilde voetballend niet lukken om door de Maastrichtse defensie heen te spelen. In de slotfase zochten de Emmenaren daarom de ingevallen Maarten Pouwels, terwijl ook Michaël Heylen voorin bleef om de duels aan te gaan. Daardoor werd Emmen achterin kwetsbaarder, maar in de slotminuten kwamen er nog genoeg kansen op de gelijkmaker. Dennis Vos vond de handen van Matthys op aangeven van Pouwels en even later kregen ook Scholte en Joey Konings schietkansen. Die gingen er allemaal helaas niet in en in de slotseconden was het in de counter opnieuw raak voor MVV. Nicky Souren besliste de wedstrijd met een stiftje: 1-3.

FC Emmen – MVV Maastricht: 1-3
30. Vicente Besuijen 1-0
58. Mart Remans 1-1
61. Dailon Livramento 1-2
90+7. Nicky Souren 1-3

Statistieken:
Schoten: 9-14
Schoten op doel: 3-5
Balbezit: 50-50
Corners: 2-4

FC Emmen: Oelschlägel; Te Wierik, Heylen, Dirksen, Hardeveld; Bernadou, Smeets (68. Vos); Besuijen (77. Pouwels), Scholte, Ubbink (77. Brouwer); Parzyszek (65. Konings).

MVV Maastricht: Matthys; Librici, Aktas, Nieling, Schenk; Souren, Kleinen; Slegers, El Basri, Remans (84. Buifrahi); Livramento (88. Mmaee).