Te Wierik klimt naar tweede plek: “Uiteindelijk terecht gewonnen”

Wat werd het nog billenknijpen voor Mike te Wierik met zijn FC Emmen in Helmond. De Drentse ploeg leek op weg naar een probleemloze overwinning, maar door een rode kaart voor Julius Dirksen en de benutte penalty van KKD-topschutter Martijn Kaars werd het nog even heel spannend. Toch hield Emmen de 1-2 voorsprong vast en klimt de ploeg naar de gedeelde tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Klinkt lastig maar het enige waardoor het lastig werd was de rode kaart? Mike te Wierik: “Ja dat klopt. We hadden eigenlijk de totale controle en hadden al uit moeten lopen naar 0-3, 0-4 maar dat laat je na. Dan krijg je het penalty moment met de rode kaart en wordt het toch nog billen knijpen met 10 man maar we hebben uitstekend verdedigd met z’n allen en uiteindelijk terecht gewonnen.”

Tweede plek, weliswaar gedeeld maar de doelstelling mag uitgesproken worden inmiddels? Mike: “We blijven gewoon doorgaan. We hebben nog een lastige serie tot aan de winterstop en daarna kijken we wel verder. Maar we staan er op dit moment goed bij natuurlijk.”

Hoe kijk je terug op je eigen wedstrijd? “Ja het ging goed. Dit was de eerste wedstrijd sinds m’n blessure dat jk geen pijn meer had van m’n heup dus dat is ook fijn.”

Met dochter Macy alles goed? “Met Macy gaat ook alles goed”, besluit Mike.