Te Wierik onderuit tegen Sparta: “Vind dat we niet goed verdedigen”

FC Emmen slaagde er zaterdag niet in verder afstand te nemen van de degradatiezone. De ploeg uit Drenthe verloor met 0-2 van Sparta Rotterdam. Mike te Wierik speelde het gehele duel en baalde dan ook flink van de domper: “Ja, dit was zeker een grote domper. Ik denk dat de eerste helft redelijk in evenwicht was met kansjes aan beide kanten maar de 0-1 valt net voor rust op een heel slecht moment”, vertelt de Hengeveldenaar.

Het leken twee identieke momenten, waren het fraaie acties van Sparta of gewoon heel slecht verdedigen van jullie. “Uiteindelijk schieten ze beide goals goed binnen maar ik vind ook dat we niet goed verdedigen want het is 2 keer 2 vs 1. Dat mag niet gebeuren”, aldus Mike.

Was het een penalty, toen jij de bal op de hand kopte? De regels rondom hands veranderen wel eens… Mike is hierover duidelijk: “Ik heb het niet goed gezien maar het leek me niet veel.”

Heb je de Hengeveldenaren nog gesproken? “Jazeker. Ben nog even in de lounge bij ze geweest. Altijd leuk als ze een wedstrijd komen kijken!”, besluit Mike.

Sparta Rotterdam heeft staat nu voor in ieder geval een nacht vijfde in de Eredivisie. De club van Maurice Steijn heeft 46 punten, terwijl nummer 4 PSV er 52 heeft met een duel minder. Ook Go Ahead Eagles (1-2 tegen FC Utrecht) en NEC (1-3 tegen RKC Waalwijk) wonnen hun wedstrijden.