Te Wierik op trainingskamp met FC Emmen: “Met veel nieuwe spelers begonnen”

De vijfde oefenwedstrijd van de voorbereiding van Mike te Wierik met FC Emmen is geëindigd in een nederlaag. Tijdens het trainingskamp in Billerbeck was SC Verl met 2-0 te sterk. Zaterdag reist de ploeg terug naar Emmen, ook spelen ze dan nog in Bielefeld tegen Arminia Bielefeld. Bij die wedstrijd zijn helaas geen FC Emmen-supporters welkom. We vroegen Mike, die nog een eenjarig contract heeft bij FC Emmen naar de vorderingen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Kan je wat vertellen hoe de voorbereiding en het trainingskamp tot dusver verloopt? Mike: “Tot nu toe gaat de voorbereiding goed. Bij vlagen echt goed voetbal gespeeld wat de nieuwe trainer wil. Alleen nog veel testspelers gehad dus dan is het toch nog een beetje zoeken voor veel jongens.”

Is er nog interesse van andere clubs? Als er niks gebeurt loop je volgend jaar gratis de deur uit. Mike: “Niet echt concreet dus we gaan het wel zien wat er gaat gebeuren.”

Zijn jullie al klaar voor de competitie die over ruim twee weken begint? Mike: “Ik denk dat we de laatste twee wedstrijden wat meer naar een vaste basis gaan werken dus dan moet het blijken. Alleen we zijn met veel nieuwe spelers begonnen dus dat is ook wel allemaal even wennen aan elkaar. En er zullen nog wel een paar spelers bij komen en vertrekken. Maar tot nu toe gaat het wel goed, grote delen van de wedstrijd tegen Groningen was het prima net zoals tegen Cambuur. Gisteren tegen SC Verl was het wat minder maar dat hoort er ook soms bij in de voorbereiding om van te leren.”