Te Wierik pakt de volle buit bij De Graafschap: “Lekkere punten”

Na een uiterst sfeervolle en vermakelijke wedstrijd, kwam FC Emmen vrijdagavond op bezoek bij De Graafschap als winnaar uit de bus. Zodoende was de eerste driepunter van het nog prille seizoen een feit voor Mike te Wierik en de zijnen. En dat werd gevierd. Mike hierover: “Hele lekkere punten. Er waren kansen over en weer, een gelijk spel was niet onverdiend geweest denk ik maar dan is het ook wel lekker dat je hem dan alsnog wint.”
Op het laatst nog vele kaarten, waaronder tijdrekken. Hoort het er bij of is het eigenlijk onsportief? “Haha dat hoort er bij. Andersom zou het ook gebeuren.”
Wat vond je van je eigen spel? “Ik denk dat ik prima gespeeld heb dus daar kunnen we mee door.”

Op een sfeervolle De Vijverberg – waar voorafgaand aan de wedstrijd een eervolle minuut stilte werd gehouden ter nagedachtenis aan ons vorige week overleden erelid Herman Schutte – kregen beide ploegen kansen om de score te openen. De eerste échte grote mogelijkheid was voor FC Emmen, dat via Desley Ubbink dicht bij de 0-1 was. Een wereldredding van Mees Bakker voorkwam het openingsdoelpunt van de gasten. Aan de andere kant van het veld was het Philip Brittijn die goed werd aangespeeld door Levi Schoppema. Brittijn werd echter net te veel gehinderd door Emmen-doelman Jan Hoekstra. Halverwege de eerste helft opende Alexander Büttner fantastisch op Mimoun Mahi, waarna hij de bal net langs de verre paal schoot.

0-1 via Scholte

Na rust waren er minder kansen te noteren. Başar Önal probeerde het met een schot na een afvallende bal, maar zag zijn inzet geblokt worden. Simon Colyn kreeg een grotere mogelijkheid, die werd gepareerd door Hoekstra. Invaller David Flakus Bosilj had op aangeven van Brittijn de 1-0 op zijn schoen, maar werd op tijd gestuit door een verdediger van FC Emmen. Negen minuten voor het einde kwamen de gasten op voorsprong, toen Scholte zijn ploeg op 0-1 bracht. De Graafschap ging daarna vol op jacht naar de verdiende gelijkmaker, maar die viel – ondanks een mogelijkheid voor Colyn – niet meer.

De Graafschap – FC Emmen: 0-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Ben Scholte (81.)

Arbiter: Rozendal | Toeschouwers: 10.040

Opstelling De Graafschap: Bakker; Fortes ©, Schenk, Hillen, Schoppema (89. Hassan); Warmerdam (82. Raterink), Brittijn, Büttner; Önal, Colyn en Mahi (46. Flakus Bosilj).

Opstelling FC Emmen: Hoekstra; Burnet (75. Heylen), Te Wierik, Dirksen, Hardeveld; Kieftenbeld, Vlak ©; Ubbink (65. Konings), Scholte, El Messaoudi (65. Brouwer); Parzyszek.

Gele kaart(en) De Graafschap: Hillen (84.), Raterink (90+9).

Gele kaart(en) FC Emmen: Vlak (9.), Grim (57.), Hoekstra (90+6.), Scholte (90+7.), Heylen (90+9).