Te Wierik start met twee zuinige zeges: “Team nog niet compleet”

In het nieuwe uittenue heeft Mike te Wierik met zijn FC Emmen op Sportpark De Hofakkers ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding met 1-5 gewonnen, dit keer van de amateurs van vv Annen.
De Emmenaren zochten vanaf de eerste minuut naar de openingstreffer en waren daar meerdere keren heel dichtbij. De ploeg van Fred Grim maakte een gretige indruk en dat leidde tot kansen voor Jari Vlak (tweemaal), Ben Scholte (vier stuks) en Mike te Wierik. Te Wierik speelde een helft en is tevreden over de voorbereiding tot dusver. Mike hierover: “Tot nu toe verloopt het eigenlijk best wel goed. De training zijn leuk en de sfeer is goed dus dat is prima.”

Twee keer winnen van amateurs met ‘slechts’ 5-1 en in beide duels een tegengoal. Dat lijkt niet heel overtuigend? Mike: “Twee keer met 5-1 gewonnen inderdaad. Dat had veel dikker moeten zijn maargoed. Als je de goals niet maakt staat het natuurlijk niet super 5-1 maar het hadden dubbele cijfers moeten zijn.”

Nog een maandje tot de competitiestart, hoe zit het verdere programma eruit? En is de club nog van plan versterkingen te halen of is de selectie rond. Mike: “Volgende week gaan we op trainingskamp en we spelen nog wel een aantal oefen wedstrijden tot dat de competitie begint. Er zullen zeker nog wat versterkingen bij moeten komen want het team is nog zeker niet compleet.”