Te Wierik tekent doodvonnis Cambuur: “Echt heerlijk”

Een ongekend einde in de degradatiekraker tussen Cambuur en FC Emmen. Door een kopbal in de 92e minuut van verdediger Jeroen Veldmate pakte Emmen de 3 punten mee uit Leeuwarden: 1-2. FC Emmen pakt daarmee 3 hele belangrijke punten in de degradatiestrijd.

Mike te Wierik was dolblij na afloop. Drie punten in de absolute slotfase. Hoe voelt dat? “Dit was echt heerlijk. Ik denk als je de hele wedstrijd ziet dat we qua kansen terecht winnen. twee keer de paal geraakt en nog twee, drie hele grote kansen gemist. Dat je het dan uiteindelijk zo laat doet maakt het ook wel weer mooi.”

Denk je dat jullie erin blijven? En wat doet Groningen? Blijven zij er in of hoop je juist als concurrent dat ze verliezen? Mike reageert: “Daar gaan we wel voor natuurlijk. Dit zijn hele belangrijke punten maar het programma is zeker niet makkelijk de laatste weken. Alleen de laatste weken van de competitie gebeuren er altijd rare dingen dus er kan nog van alles gebeuren. Uiteindelijk zou het mooi zijn als we er allebei in blijven natuurlijk.”

In de openingsfase waren de beste kansen voor Cambuur, maar Bjørn Johnsen verzuimde tot tweemaal toe de score te openen. Aan de andere kant raakte Keziah Veendorp met een lobje de paal en werd een doelpunt van Richairo Zivkovic afgekeurd wegens buitenspel.

Ook na rust kreeg Cambuur de eerste grote kans, maar ditmaal kopte Johnsen over. Kort daarna raakte Jeremy Antonisse de paal namens FC Emmen.

Mitchel Paulissen bezorgde Cambuur ruim twintig minuten voor tijd wel de voorsprong. De aanvaller kopte raak uit een voorzet van Daniël van Kaam. De thuisploeg kon maar even van de voorsprong genieten, want Ahmed El Messaoudi maakte tien minuten voor tijd uit een rebound de 1-1.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de blessuretijd pakte FC Emmen toch nog de drie punten. Jeroen Veldmate kopte raak uit een vrije trap van Leeuwarder Mark Diemers.

Door de nederlaag blijft Cambuur hekkensluiter in de Eredivisie. De ploeg uit Leeuwarden heeft één punt achterstand op nummer zeventien FC Groningen, dat zondag nog op bezoek gaat bij Fortuna Sittard. FC Emmen neemt de vijftiende plek over van Excelsior, dat zaterdag met 0-0 gelijkspeelde tegen FC Twente.