Te Wierik wint, maar met bijsmaak: “Balen dat je goal zo laat nog tegen krijgt”

Mike te Wierik heeft met FC Emmen  een goede eerste stap gezet naar de finale van de play-offs. De ploeg van trainer Dick Lukkien was in de heenwedstrijd van de halve finales in de eerste helft de baas over NAC Breda en won met 1-2. Gevierde mannen aan de kant van de Eredivisionist waren Lorenzo Burnet en Ole Romeny. Emmen was met name in de eerste helft de betere partij en wist dat uit te drukken in twee treffers. NAC kwam in de tweede helft beter in de wedstrijd en dat leidde diep in blessuretijd tot de aansluitingstreffer van Aime Omgba. De return in Drenthe vindt zaterdagavond plaats.

Toch was MIke niet helemaal tevreden, want in blessuretijd scoorde NAC de aansluitingstreffer, waardoor het mag blijven hopen op een gunstige uitslag bij de return. Mike hierover: ” Omdat de corner daarvoor geen corner was. En uiteindelijk komt daar weer een corner uit en krijg je die goal alsnog tegen.”

Had je vooraf getekend voor een 1-2 overwinning? “Vooraf misschien wel maar achteraf is het natuurlijk balen dat je die goal nog zo laat tegen krijgt. Maar ik denk niet dat wij perse de favoriet zijn als je ziet hoe weinig clubs uit de eredivisie het maar gehaald hebben de laatste jaren.”

NAC-doelman Roy Kortsmit pakte tijdens de 1-4 zege op MVV Maastricht in de vorige ronde een onnodige rode kaart, waardoor hij het heenduel met Emmen aan zich voorbij moest laten gaan. Reservedoelman Pepijn van de Merbel, die tot woensdagavond twee wedstrijden in het eerste speelde, mocht zich daarom laten zien. Jort van de Sande en Elías Már Ómarsson waren de spitsen van dienst. Odysseus Velanas begon op de bank. Aan de kant van Emmen waren er geen verrassingen waar te nemen. Jeremy Antonisse, Mark Diemers en Romeny stonden achter spits Richairo Zivkovic. Jari Vlak en Ahmed El Messaoudi moesten op het middenveld voor de balans zorgen.