Te Wierik wint opnieuw: “Hele lekkere punten”

Het publiek moest er even op wachten, maar in het zesde thuisduel van het seizoen heeft FC Emmen voor het eerst weten te winnen voor eigen publiek. TOP Oss werd met 2-0 verslagen. Mike te Wierik speelde het hele duel en stond Wegdamnieuws te woord: “Hele lekkere punten. Het eerste half uur was goed,maar na rust werden we wel wat te slordig. Maar uiteindelijk hebben we geen kansen weg gegeven dus daar kunnen we tevreden over zijn. Voor de rest was het een prima wedstrijd, dus hopelijk kunnen we deze lijn door trekken.”

Nadat er voor het duel afscheid was genomen van oud-Emmenaren Maikel Kieftenbeld, Julius Dirksen en Richard Moes, begon FC Emmen iets sterker aan de wedstrijd, zonder dat het grote kansen regende. Een vrije bal van Torben Rhein verdween een half metertje over het doel van Mike Havekotte. Zoals wel vaker dit seizoen zakte de tegenstander op De Oude Meerdijk in en liet de thuisploeg het spel maken.

De eerste echte goede kans voor FC Emmen kwam na precies achttien minuten spelen. Kelian Nsona zette, vanaf de linkerkant de aanval op en vond Rhein op de zestien meter. De Duitse spelmaker zocht ruimte om te schieten en vond die uiteindelijk ook, maar zijn poging kon Havekotte niet verrassen en de doelman redde bekwaam.

Kopbal Nunumete
Maar in de 24ste minuut was het wel raak. De kleinste man aan de kant van FC Emmen, Djenahro Nunumete, kopte een voorzet vanaf de rechterkant van Rhein heerlijk binnen. Havekotte ging nog wel naar de hoek, maar kon de 1-0 niet meer voorkomen, tot grote vreugde van De Oude Meerdijk.

Het publiek op De Oude Meerdijk ging er eens lekker voor zitten en zag, vlak na de 1-0, een poging van Nsona, vanaf een meter of twintig, hard overgaan. Zo bleek dat niet alles wat de Fransman aanraakt, in goud verandert.

Maar na de voorsprong zakte het peil van de wedstrijd en vielen er voor rust nauwelijks kansen te noteren, zodat FC Emmen met een minimale voorsprong de kleedkamer opzocht.

Weer Rhein
In de zevende minuut van de tweede helft werd de thuisclub eindelijk weer eens gevaarlijk. Weer was Rhein betrokken bij de aanval. Zijn schot werd door Havekotte met moeite gekeerd, maar FC Emmen kon de rebound niet binnenschieten.

Na een uur spelen wisselde trainer Robin Peter drie keer. Freddy Quispel, Tim Geypens en Robin Schouten vervingen Agon Sadiku, Jalen Hawkins en Faris Hammouti.

Vlak na de driedubbele wissel moest TOP Oss met een man minder verder toen Joshua Zimmerman zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Martens kreeg en met rood kon vertrekken. FC Emmen kreeg een groot veldoverwicht en creëerde een paar goede kansen.

Beslissing
Maar de thuisclub moest wachten tot de 85ste minuut toen er een overtreding op Rhein werd gemaakt en de strafschop door Nsona onberispelijk werd binnengeschoten. Met de 2-0 was de wedstrijd gespeeld en kon FC Emmen de overwinning niet meer ontgaan. Het was alweer de zevende treffer voor Nsona dit seizoen.

Bijna werd het nog mooier voor Emmen. Maar de poging van Fridolin Wagner spatte uiteen op de paal en de rebound van Pascal Mulder ging net naast. In blessuretijd was Nsona nog dichtbij zijn tweede treffer, maar zijn kopbal belandde in het zijnet.

Even later floot Martens voor het einde van de wedstrijd en bleven de drie punten, voor het eerst dit seizoen, in Emmen en trakteerde het publiek de ploeg op een staande ovatie.