Tom Brummelhuis naar eerste selectie HSC’21

Verdediger Tom Brummelhuis (24) zal komend seizoen deel uitmaken van de 1e selectie van HSC'21. Voor dit seizoen kwam hij over van WVV'34 uit Hengevelde en sloot hij aan bij de 2e selectie. Onlangs nog maakte hij zijn competitiedebuut bij 1 in de thuiswedstrijd tegen het Utrechtse Hercules.Brummelhuis maakte al eerder minuten inoefenwedstrijden van de hoofdmacht, tegen Hercules maakte hij de 90 minuten vol. De jonge linker centrale verdediger maakte een goede indruk en pakte albinnen 15 minuten een terechte gele kaart.

Trainer Eddy Boerhof was na afloop positief over het optreden van Brummelhuis. ‘Tom heeft het goed ingevuld. Een jongen met potentie voor de toekomst. Tom is een speler die met zijn kracht goed kan verdedigen en dat hadden we nodig. Dat heeft hij goed gedaan.’ 

Inmiddels is ook duidelijk dat, behalve fysiektrainer Hans Jebbink, de gehele begeleidingsstaf van 1, 2 en beloftenteam in tact zal blijven. De functie van fysiektrainer zal ingevuld gaan worden door Jeroen Somhorst, die reeds actief is als verzorger.

Sebastiaan Bökkerink heeft in Quick'20 een nieuwe club gevonden voor volgend seizoen. Voor deze club voetbalde hij reeds eerder.

Van Jasper Agelink was reeds bekend dat hij zou vertrekken na dit seizoen, hij heeft nu ook zijn keuze gemaakt waar naartoe: net als Waldo Rhebergen zal hij volgend seizoen voor Rigtersbleek voetballen.

Stand van zaken 1e selectie volgend seizoen is als volgt:

- Van de huidige selectie zijn er 18 spelers/keepers die blijven en 6 spelers die vertrekken. Alleen over Koen Garritsen is nog geen duidelijkheid. Die zal er de komende periode wel komen.
- Er stromen 2 spelers door vanuit de A1: Tom Veldhuis en Gerben ten Hag
- Er is 1 nieuwkomer: Bas Postma van Rigtersbleek

21 liggen er dus vast voor volgend seizoen en het is de bedoeling dat er daar nog 2 of 3 bij gaan komen.

 Van Jasper Agelink was reeds bekend dat hij zou vertrekken na dit seizoen, hij heeft nu ook zijn keuze gemaakt waar naartoe: net als Waldo Rhebergen zal hij volgend seizoen voor Rigtersbleek voetballen.

Middenvelder Mart Schutten (25) zal na dit seizoen vertrekken naar zaterdaghoofdklasser AZSV in Aalten om werk/studie/voetbal wat makkelijker te kunnen combineren. Van AZSV kwam hij in 2012 ook over naar HSC'21. Daarvoor speelde hij voor De Graafschap, Longa'30 en RKZVC in zijn woonplaats Zieuwent.   Zo zijn er nu dus 5 spelers die vertrekken, 10 die blijven, 2 die doorstromen vanuit de A1 en 1 nieuwkomer.   Binnenkort ongetwijfeld meer info over de huidige spelers van de 1e selectie.

De TC is deze periode volop in gesprek met het oog op volgend seizoen. Dat is passen, meten en keuzes maken. Het vertrek van Arjan Goorman en Remy Raterink was inmiddels bekend en ook dat de contracten met Jasper Agelink en Waldo Rhebergen niet worden verlengd.

 Inmiddels zijn er ook spelers vastgelegd. Dat zijn Jeffrey Brammer, Marin Juresic, Wouter Lankheet, Burak Basut, Niels Rupert, Kelvin Veensma, Erwin Nieuwboer, Bas ter Hogt, Rick Bouwmeister en Stef Ottink.

 Vanuit de eigen jeugd stromen dus door naar de 1e selectie Tom Veldhuis en Gerben ten Hag en een nieuwkomer voor volgend seizoen is spits Bas Postma van Rigtersbleek.

 Centrale verdediger Jasper Agelink (27) en middenvelder Waldo Rhebergen (25) vertrekken na dit seizoen bij HSC'21 en zullen op zoek gaan naar een andere club. Jasper Agelink kwam in 2012 van Rigtersbleek naar HSC en speelde daarvoor voor SC Enschede en Vogido. Waldo Rhebergen sloot in 2010 aan bij de 1e selectie en speelde in de jeugd, behalve voor HSC, ook voor FC Twente en De Graafschap. Hij begon bij SC Rekken.

Komst Bas Postma, vertrek Arjan Goorman   Na het aangekondigde vertrek van de ene spits (Remy Raterink), is HSC'21 voor volgend seizoen overeengekomen met een andere spits: de 21-jarige Bas Postma, die zich de afgelopen seizoenen bij Rigtersbleek ontwikkelde tot een balvaste, doelgerichte en scorende speler in de punt van de aanval. In zijn eerste seizoen, in de hoofdklasse, scoorde hij 12 keer, vorige seizoen in de 1e klasse maakte hij er 18 en halverwege het huidige seizoen staat zijn teller alweer op 14 goals. Tot zijn overstap in 2012 voetbalde Bas Postma voor Enschedese Boys.

 Na spits Remy Raterink zal ook een andere Doetinchemmer, Arjan Goorman (vanaf morgen 30), volgend seizoen de overstap maken van HSC naar zaterdaghoofdklasser DOVO. De middenvelder kwam in 2012 over van Achilles'29 en voetbalde daarvoor voor Babberich, De Graafschap en Concordia-Wehl.   Groeten

Middenvelder Gerben ten Hag en centrale verdediger Tom Veldhuis  zullen volgend seizoen deel uitmaken van de 1e selectie. Twee 18-jarige talentvolle voetballers uit de eigen jeugd, die nu nog in A1 spelen, maar beiden al regelmatig meetrainen, dit seizoen een deel van de voorbereiding meemaakten en vorig seizoen al debuteerden in het 1e elftal. Zo blijft, conform de doelstelling, de doorstroming van spelers uit eigen gelederen dus op gang. Deze doorstroming is ook een van de speerpunten binnen het voetbaltechnische beleid van de club.

Info van de VoetbalTechnische Commissie van HSC'21   Spits Remy Raterink (23) vertrekt na dit seizoen bij HSC'21. De Doetinchemmer, die eerder voetbalde voor DZC'68 en De Graafschap, gaat naar zaterdaghoofdklasser DOVO uit Veenendaal, de club waar Hans Kraay jr. trainer is.

Komende periode ongetwijfeld meer info over selectie en staf voor volgend seizoen.

Voor wat betreft de staf was reeds bekend dat het contract van Martijn van der Lee, trainer-coach van het 2e elftal, met twee seizoenen is verlengd. Hoofdtrainer Eddy Boerhof en assistent-trainer/coach van het beloftenteam Daniël Nijhof hebben dus nog een doorlopend contract tot het einde van volgend seizoen.

Hans Jebbink, vanaf 2009 fysiek-/hersteltrainer bij 1, 2 en de jeugd, heeft reeds aangegeven de club na dit seizoen te verlaten. Hij wil zich meer gaan richten op zijn functie in de technische jeugdcommissie bij GFC, welke hij is gaan bekleden.

 Ook verdediger Freek Grondman, verdediger/middenvelder Milan Verschoor en allrounder Coplan Soumaoro hebben verlengd en voetballen dus ook volgend seizoen in het groen van HSC'21.