“Vandaag hebben we dik terecht verloren”

Mike te Wierik leed vanavond met FC Emmen de 6e nederlaag op rij. Machteloos, krachteloos, en kansloos. Zo voelde FC Emmen zich vanavond in Den Haag, waar ADO met 3-0 te sterk was. Het was voor de Drentse ploeg de zesde nederlaag op rij en de mannen van Mike blijven steken op plek 10. Het gat naar de play-offs blijft met twee punten te overzien, maar als het spel in de residentiestad een voorbode is voor de komende weken dan wordt het bereiken van het toetje een onmogelijke opgave. Mike:

“Vandaag was het allemaal vrij kansloos. We kregen er totaal geen druk op de eerste helft waardoor je alleen maar terug gedrongen werd. In de tweede helft zetten we wel wat meer druk, maar we hebben meer dan terecht verloren”.

Wat is volgens jou de grootste oorzaak van deze neerwaartse spiraal?
“Lastig te zeggen. Het zat ook een paar keer niet mee. Maar vandaag hebben we dik terecht verloren. We hebben geen kans gehad”.

Hoe kijk jij naar je eigen spel van vandaag en de afgelopen zes wedstrijden?
“Lastig te zeggen. Het zat ook een paar keer niet mee. Maar vandaag hebben we dik terecht verloren”.

De thuisploeg hoefde zich nauwelijks in te spannen om de bovenliggende partij te zijn. De aanvallers van de thuisploeg (Veerman, Van der Sande en Van Mieghem) werden niet tot verdedigen gedwongen en konden heerlijk diep op de helft van de bezoekers acteren.