W.V.V.’34 speelt gelijk tegen DSVD: “Gewoon een fysiek sterke ploeg”

W.V.V.'34 heeft vanmiddag in eigen huis gelijk gespeeld tegen DSVD, het werd 1-1 na een 0-1 ruststand. DSVD liet vanmiddag het initiatief over aan de thuisploeg en zakte massaal in op eigen helft. Ondanks dat wisten de Hengeveldenaren in de openingsfase de ruimtes te vinden achter de laatste linie: met name Lars Aarnink die oog in oog met de doelman het net niet wist te vinden. In de 35e minuut kreeg DSVD na een vermeende duwfout een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel die vervolgens verkeerd werd ingeschat door doelverdediger Tom Pierik (ZIE DIT FILMPJE) waarmee dus de 0-1 aangetekend kon worden. Randy Smit had even later de gelijkmaker op de schoen maar hij schoot op de keeper. Dani Morsink is kort voor rust uit de wedstrijd geschopt door de nummer 4 van DSVD hetgeen de scheidsrechter is ontgaan. Navraag leerde dat de scheids niet goed meer wist welke speler de overtreding maakte waardoor hij geen kaart kon utidelen.

Na rust ging het spel over en weer, maar doelpunten bleven lang uit. Een goede actie van Randy Smit werd erg gevaarlijk waarop een verdediger uit Deurningen een overtreding moest maken om een doelpunt te voorkomen. Het gevolg was een penalty die onberispelijk werd ingeschoten door Wouter Horstink (VIDEO). DSVD speelde veelal de lange bal, hetgeen op voorhand verwacht werd, maar de sterke verdedigers van W.V.V.'34 hielden stand. Hiertoe behoorde ook Tom Brummelhuis die na een week afwezigheid terugkeerde in de basis bij W.V.V.'34.
W.V.V.'34 kreeg overigens zelf ook nog wat kansen maar verzuimde het af te maken. Met de gelijke stand konden zowel de Hengeveldse supporters als de bezoekers uit Deurningen naar alle waarschijnlijkheid kunnen leven.

Trainer Roy Workel over het duel: "We hadden in de eerste helft afstand moeten nemen, kansen gehad op meer. De tweede helft na de gelijkmaker van Wouter hebben we ook geluk gehad dat we niet met 2-1 achter kwamen. DSVD is gewoon een fysiek elftal met weinig voetbal daar hebben we gewoon heel veel moeite mee."