W.V.V.’34 sleept overwinning uit het vuur in Albergen

De eerste en de laatste minuut waren doorslaggevend voor de Wegdammers die een 1-2 overwinning uit het vuur sleepten bij de Tukkers in Albergen. Aanvoerder Gijs Pierik:"Heerlijk! Het had alle kanten op kunnen gaan, maar ik denk dat wij met name begin 2e helft meer echte kansen hebben gecreëerd en daardoor terecht hebben gewonnen. Extra mooi dat in het slot de beslissing viel!
De wedstrijd kwam als een komeet uit de startblokken: Binnen twee minuten stond de 1-1 al op het scorebord. Bij beide doelpunten zag de laatste linie er niet goed uit. Binnen 45 seconden kon linkerspits Vischedijk de bal van dichtbij ongehinderd binnen tikken en bij de 1-1 liet de doelverdediger zich de bal ontfutselen door Wouter Horstink die daarna vanuit een moeilijke hoek de keeper wist te verschalken. Lange tijd leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, aanvaller Wouter Horstink dacht daar anders over en gooide de wedstrijd in de 90e minuut in het slot. Hiermee blijft de ongeslagen status na 4 wedstrijden een feit.
Hoe voelt deze overwinning?
Trainer Roy Workel:

“Ja heerlijk, we hebben over het geheel gezien hebben wij de betere kansen gehad en dus ook terecht gewonnen. Het is super dat je tot het einde door gaat en dan in de 90e minuut de 1-2 maakt. Complimenten voor het gehele team!”

De 1-2 van Wouter Horstink in de 90e minuut

De maker van beide doelpunten Wouter Horstink over deze bijzondere overwinning:"Lekker om drie punten te pakken, helemaal in de slotfase!  En dat was gezien de kansen verhouding ook terecht vond ik. Zoals vandaag tegen een van de betere teams in deze competitie hebben we laten zien dat we over het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij kunnen zijn en dat zegt iets over de manier waarop we momenteel voetballen".

Marcel Keizer stond ook op de goede plek...

Het was voor het publiek een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd waarbij inderdaad WVV het meeste gevaar wist te stichten in het vijandelijk 16 metergebied. Maar als je deze vervolgens niet weet te benutten dan zou zo maar dat oude wetje in werking kunnen treden: ‘Als je hem zelf niet maakt dan valt die aan de andere kant’. Na de thee hadden de Tukkers dan ook aanmerkelijk meer balbezit maar de kansen waren spaarzaam. Dit mede door de Hengeveldse centrale verdediger waarvan menigeen zich dan ook afvroeg:

Hoe zou de eindstand geweest zijn als de man van de wedstrijd Remi Leferink niet mee had gedaan?