W.V.V.’34 doet zichzelf tekort

Waar WVV een week geleden nog ongeslagen was leed het vanmiddag thuis tegen MVV’29 de 2e nederlaag op rij; 0-1.  Het was van meet af aan een wedstrijd met weinig kansen; Beide teams gaven weinig weg op enkele omschakelmomenten spelhervattingen na. Wouter Horstink had de openingstreffer op zijn schoen maar vond de keeper op zijn weg. Wie scoort is winnaar leek de remedie en zo geschiedde. In de 64e minuut kreeg de ploeg uit Mariaparochie na een overtreding van Gijs Brummelhuis een vrije trap bij de zijlijn. Keeper Tom Pierik liet de ogenschijnlijk eenvoudige bal los en de aanvaller van de gasten kon de bal van dichtbij simpel binnenschieten. Tom Pierik:” Het leek een typische 0-0 wedstrijd te worden en dan dat moment! Hij schiet die vrije trap ineens en ik wil de bal klem pakken maar hij ketst uit mijn handen en vervolgens was die speler was er snel bij; Mag niet gebeuren”,
 

Even later kon Tom Brummelhuis na zijn tweede gele kaart inrukken waarbij zijn 2e ook direct rood had moeten zijn volgens omstanders. Vriend en vijand was het erover eens dat gezien zijn ervaring dit hem niet mag overkomen. De eerste gele kaart was op de helft van de tegenstander en ook de tweede was in de buurt van de middellijn: Beide onnodige overtredingen dus.


Zelfs Tom Pierik meldde zich in de vijandelijke 16

WVV drong nog aan in de slotfase met enkele hachelijke momenten voor het doel. Ook Remi Leferink was nog dichtbij een treffer, (zie DIT FILMPJE) maar de 17-jarige keeper van MVV’29 gaf geen krimp. Tussendoor werd er ook nog een doelpunt van de gasten afgekeurd, Tom Pierik wilde een voorzet verlengen en de bal belandde wederom voor de voeten van de tegenstander. Deze wist de bal goed binnen te schieten maar kort voor de doellijn dacht zijn medespeler het laatste tikje te kunnen geven waardoor het vermeende doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd.

Met de fout van de keeper en de onnodige rode kaart deed WVV zichzelf tekort vanmiddag: Tom Pierik: ”De wedstrijd was gelijk opgaand, waarbij bij beide teams de verdediging goed stond. Weinig weg gegeven van beide kanten”.


Gijs Brummelhuis terug in de basis na drie weken afwezigheid, links invaller Dani Morsink


Rots in de branding Remi Leferink