W.V.V.’34 met ruime cijfers langs UDI Enschede: 5-1

W.V.V.’34 heeft vandaag de eerste zege van het seizoen geboekt. Het duel op het tweede veld tegen UDI Enschede werd relatief eenvoudig gewonnen. Dit duel kon niet op het hoofdveld worden afgewerkt aangezien daar de (kunst)grasmat wordt vervangen. Bij rust was het duel eigenlijk al gespeeld doordat de Hengeveldenaren al een marge van drie doelpunten hadden ingebouwd.
Voor trainer Roy Workel was het vooraf even puzzelen in de aanval, want vaste waarde Randy Smit was niet beschikbaar vanwege een enkelblessure. Zijn plek werd in genomen door Lars Aarnink, die het vertrouwen dubbel en dwars uitbetaalde. Met zijn snelheid en wendbaarheid was hij net als Wouter Horstink een behoorlijke plaag voor de Enschedese defensie. Na de 1-0 van W.V.V.’34 was er nog even een fase van zo’n 10 minuten van dreiging voor het doel van Kevin Smit. Toen voor rust de 2-0 en 3-0 vlot achter elkaar gemaakt werden,  was het verzet van de roodhemden echter gebroken.
Een van de uitblinkers was Robin Rikkert, die na blessureleed weer in de basis begon. Vooral zijn eerste treffer was van grote klasse. Met een stiftje opende hij de score. Enige smet op het duel was zijn gele kaart, waar hij zichtbaar van baalde. Trainer Roy Workel nam na rust geen risico en wisselde de voormalige captain van Saasveldia voor jeugdspeler Barten Tijhof.
Rikkert reageerde na afloop: “Het voelde goed om te mogen starten na twee wedstrijden niet meegedaan te hebben. En leuk om eindelijk eens te scoren voor W.V.V.’34. Het was even wennen in het begin, maar ik denk dat het later wel redelijk ging.”

Een wedstrijd op een natuurveld, is dat een voordeel voor jullie of denk je dat jullie beter spelen op kunstgras, Robin?
“Een wedstrijd op een natuurveld is even wat anders, maar we hebben de laatste weken ook veel getraind op natuurgras, dus dat mocht geen excuus zijn. Ik denk echter wel dat kunstgras ons als team beter past, omdat we toch een voetballende ploeg zijn.”

Je baalde zichtbaar van je kaart. Was je het er niet mee eens of hoe zat dat, Robin? “Ik vond mijn gele kaart vrij streng van de scheidsrechter, het was mijn eerste overtreding namelijk en vroeg in de wedstrijd.”

Hieronder een fotoverslag, waaronder de zojuist benoemde kaart.

De elftalfoto samen met de pupillen van de week

Een spaarzame redding van Kevin Smit, die wel één maal moest vissen

Tom Grobben speelde een nette wedstrijd en zette samen met zijn ploeggenoten vaak hoog druk

UDI kreeg geen tijd op te bouwen, de flink coachende Roy Workel riep met Mike te Wierik zijn mannen op druk te zetten