W.V.V.’34 naar hekkensluiter TVO: “Het is tegen WVV altijd een wedstrijd op zich”

W.V.V.’34 ontmoet in haar vijftiende wedstrijd van het seizoen hekkensluiter TVO, de ploeg die vier punten heeft na evenzoveel wedstrijden. Dat de Hengeveldenaren er vierentwintig meer hebben dan de buren uit het enige kerkdorp in de gemeente Hengelo wil niet zeggen dat het ‘een zekerheidje’ is. De Beckummers zullen er als altijd op gebrand zijn een goede prestatie te leveren tegen de geelgroenen en daarbij alle zeilen bijzetten. Dat gebeurde afgelopen seizoen tijdens het gelijke spel in Hengevelde ook, waar eigenlijk al genoeg over gezegd en geschreven is.

Wegdamnieuws vroeg de gebroeders Martijn (TVO) en Remi Leferink (W.V.V.’34) om een reactie:

Dani Morsink met in zijn kielzog Jorn van Laar, Jorn speelt inmiddels in een lager elftal

Hoe kijken jullie bij TVO tegen de wedstrijd van morgen aan?
Martijn Leferink van TVO: “Het is tegen WVV altijd een wedstrijd op zich, dus hopen we dat we er een mooie pot vol strijd van kunnen maken”.

Remi Leferink: Wij hebben de selectie zo goed als compleet, dus we hebben de middelen om TVO te verslaan, alleen gaat dit uiteraard niet vanzelf! Dit hebben eerdere edities wel uitgewezen. Ik spreek mijn broer geregeld over de wedstrijden die ze afwerken, ze zijn geregeld zeker niet kansloos, verkopen de huid erg duur en verdienen soms ook meer. Wij hebben dit jaar een selectie wat gewoon een heel hoog niveau kan halen, maar daar zijn wel voorwaarden aan verbonden, want het begint allemaal met passie, strijd en beleving. Wij zijn er klaar voor, we gaan gas geven en knokken voor de winst!”

Wat maakt het dat het een wedstrijd op zich is volgens jou?
Martijn: “Dat is de laatste keren elke keer gebleken. In de derde klasse elke keer een gelijkspel tegen elkaar. Natuurlijk hebben wij dit jaar kwaliteit ingeleverd. (zichtbaar op de ranglijst ha ha) Ten opzichte van vorig jaar zijn we Jorn van Laar, Joost Exterkate, Roy Leferink, Bas ten Dam en Daan ten Dam kwijt. Aaron van Laar was al een jaar eerder gestopt, allemaal jongens die altijd in de basis stonden. Maar we hopen er morgen wel een mooie pot van te maken!”

Remi: “Het leeft als een derby, wat bij TVO speciale krachten losmaakt. Ze doen er tegen ons alles aan om te winnen, wij moeten zorgen dat we zelf het niveau halen wat we kunnen, zodat de punten mee kunnen naar Hengevelde”.

Bedankt man! Wel lief zijn morgen he!
Remi: “Haha, komt goed! Stuur dat ook ff naar mijn broer!”

Martijn: “Ha ha, ik ben altijd lief”.

Het duel van aankomend weekend wordt overigens bij hoge uitzondering niet op zondag afgewerkt, maar op zaterdag. Dit is besloten omdat bij beide partijen zondag veel spelers afwezig zijn in verband met onder meer skivakanties.

Hieronder de stand: