W.V.V.34 sleept overwinning in slotfase binnen: “Heerlijke punten!”

W.V.V.'34 heeft vandaag op sportpark het Zoutendijk een knappe overwinning geboekt, het werd 1-3 voor de ploeg van Roy Workel. Randy Smit was de grote man met twee doelpunten, hij werd vlak voor tijd onder luid applaus gewisseld. In de openingsfase zag het er alles behalve naar uit dat de punten mee zouden gaan naar Hengevelde, want al binnen een minuut was Tom Pierik geklopt. In een flitsende aanval van Avanti waarin W.V.V'34 elke keer een stap te laat kwam werd knap afgerond. 1-0. De fase daarna bleef Avanti hoog druk houden en het kunstgrasveld maakte het er niet makkelijker op voor W.V.V.'34 om grip te krijgen op het de thuisploeg. Na een kwartier belandde de pal ook nog op de buitenkant van de paal maar de marge werd niet verdubbeld. Desondanks lukte het de groengelen toch regelmatig om onder de druk uit te voetballen en zelf zette het ook de tegenstander steeds beter vast. Toch werd er voor rust door beide teams veel balverlies geleden.

Voor rust kreeg de goed spelende Lars Aarnink nog een kans nadat hij zichzelf goed vrijspeelde en Hamoudi Jaafil zag een levensgrote kans over het doel gaan. Zo vergat W.V.V.'34 zichzelf te belonen, maar bood dit genoeg perspectief voor de tweede helft.
En de 1-1 bleef dan ook niet lang uit. Een steekbal belandde bij Randy Smit die zijn snelheid benutte en de keeper op het verkeerde been zette. Hierdoor kon hij de 1-1 rustig binnen tikken. Dit gaf de burger moed en Avanti leek in de openingsfase teveel krachten te hebben verbruikt. Grote kansen waren er voor nog een treffer van de gasten, echter stuitte Remi Leferink met een kopbal op de keeper en Lars Aarnink schoot de bal van dichtbij over. Het kraakte achterin bij Avanti en in de scrimmage bij een hoekschop was het aanvoerder Gijs Pierik die zijn sterke optreden beloond zag worden met een treffer.

Avanti wisselde enkele keren en probeerde nog wat te forceren. Maar ook Roy Workel wisselde. Sem Kuipers bracht de moegestreden Hamoudi Jaafil, en niet zonder succes. Sem gaf een prachtige steekbal op Randy Smit die vervolgens 1 op 1 met de doelman prachtig afwerkte en de veelal mopperende keeper van Avanti kansloos liet (foto boven). Een prachtige overwinning voor W.V.V.'34 die hieronder reageert: "Ik denk dat we over 90 minuten de terechte winnaar zijn. De 1-0 van Avanti was een mooi doelpunt, maar daarna hebben wij het overgenomen. De eerste helft hadden we misschien al afstand moeten nemen maar dat hebben we gespaard voor de tweede helft, heerlijke punten! Een compliment voor het hele team dat er in geloofd heeft heeft dat we met drie punten naar Hengevelde zouden gaan, super!"