W.V.V.’34 speelt gelijk: “Wij meer kansen, zij de grootste kansen”

W.V.V.’34 heeft vandaag de competitie geopend met een gelijkspel tegen FC Trias. Het werd in Hengevelde 0-0, daar waar het ook wel 3-3 had kunnen zijn. De nieuwe trainer van W.V.V.’34 Niki Leferink begon met de welbekende namen die we vorig jaar ook in de hoofdmacht zagen schitteren. Als we dan toch een kleine wijziging moeten noemen, dan was het de basisplaats voor Joost ten Heggeler, waardoor Gijs Brummelhuis een pas op de plaats moest maken. Laatstgenoemde kwam in de tweede helft overigens nog wel in actie. Dat kan niet gezegd worden van Wouter Roescher en Dani Morsink, die moesten pas op de plaats maken en kwamen in actie bij het tweede elftal.
De opening beloofde overigens veel goeds voor de thuisploeg, al na 50 seconden trof Randy Smit de lat. Echter was dit niet geen voorbode voor een spectaculair duel, want hoewel W.V.V.’34 vooral voor rust het balbezit had, ontbrak het aan de eindpass. Enkele kansen kreeg het wel, maar vooral Trias was dichtbij een treffer. Eénmaal was het Martijn Baas die met veredelde krachten de bal van de lijn haalde toen doelman Kevin Smit al was gezien.
Na rust werd het niveau er niet hoger op. Het publiek werd niet =verwend en behalve de twee ploegen die het er niet van konden krijgen was het ook nog de leidsman die veelvuldig in de spotlights stond. Vele gele kaarten en speeches van de scheidsrechter zorgden er niet voor dat het spel er vlotter op werd. In de absolute slotfase kwam Trias nog met enkele aanvallen, maar de krachten waren weggevloeid om nog een echte doelpoging te fabriceren. Het bleef dan ook bij 0-0 waar beide ploegen nog huiswerk te doen hebben in de aanloop naar het volgende duel.

We vroegen aanvoerder Gijs Pierik het volgende:

0-0, een rommelig duel. Ben je dat met ons eens?
”Denk vooral in de eindfase dat het rommelig was. Ik vond over de hele wedstrijd beter aan de bal. Had wel het gevoel dat er meer in had gezeten. We hadden namelijk meer kansen gecreëerd, maar misschien hebben zij wel de grootste kansen gehad.”

Je kreeg nog geel voor een elleboog. Was de felle reactie van de keeper terecht?
‘Ik had zelf niet het idee dat het hard ging. Er zat zeker geen elleboog bij.’

Een trucje van Lars Aarnink
Joost ten Heggeler op de bon
Gijs Pierik krijgt een reprimande van de keeper, die sowieso graag aan het woord was
Lars Aarnink is de aanvoerder te snel af
En weer een betoog van de scheidsrechter, vlaggenist Marcel Keizer lijkt er het zijne van te denken...