W.V.V.’34 wint: “Niet de mooiste, wel een hele lekkere!”

W.V.V.’34 heeft vandaag een belangrijke overwinning geboekt bij MVV’29 in Mariaparochie, matchwinnaar was Thomas Wegdam die 20 seconden na rust het net wist te vinden.
W.V.V.34 was in de eerste helft de bovenliggende partij, zonder zichzelf te belonen. Er waren wel enkele mogelijkheden van Lars Aarnink en broer Stan.
MVV’29 heeft in het eerste bedrijf aanvallend niets laten zien. Het zakte in, met één spits voorin en de rest rondom de 16. MVV’29 schakelde snel om met veel lopende mensen op de omschakel momenten zonder echt gevaarlijk te worden. W.V.V.’34 was zoekende in de slotfase van de eerste helft door de uiterst defensieve speelwijze van MVV’29, waarbij het hobbelige speelveld zeker niet helpend was. Als voorbeeld; Een schot van Lars Aarnink werd door een kluitje tot vuurpijl gebombardeerd en eindigde op de kantine.

Een ware scrimmage in de slotfase

Tweede helft
W.V.V.’34 was amper uit de kleedkamer of het wist zichzelf wel te belonen. In de naam van spits Thomas Wegdam: “Haha heerlijk! De bal kwam op links via Lars Aarnink , ik stond met de rug naar de goal. Ik draaide en wilde hem de verre hoek inschieten, onderweg werd die aangeraakt waardoor de keeper de bal veel te laat zag. Niet de mooiste, wel een hele lekkere!”

W.V.V.’34 had de wedstrijd in de 68e minuut is het slot kunnen en eigenlijk moeten gooien: na een overtreding op Lars Aarnink belandde de bal op de stip. Lars Aarnink: “Terechte strafschop, op zulke snelheden zijn de kleinste zetjes al voldoende; Anders was het 1 op 1 met de keeper!” Helaas mistte Wouter Horstink het buitenkansje op 11 meter.

MVV’29 kroop uit zijn schulp na de 0-1, het moest nu ook en W.V.V.’34 zakte in of werd teruggedrongen, zeg het maar. In de laatste minuut toch weer een scrimmage voor de goal maar met kunst en vliegwerk ging het deze keer wel goed. Over 90 minuten gezien waren de Hengeveldenaren de terechte winnaar, al was het alleen al vanwege de defensieve speekwijze van de ploeg uit Mariaparochie af te straffen.

M.V.V.’29 – W.V.V.’34 0-1

Doelpunt: ’46 Thomas Wegdam

Kevin Smit-Gijs Brummelhuis – Remi Leferink- Bas Assink- Tom Brummelhuis- Robin Rikkert – Tom Grobben-Stan Aarnink (’79 Randy Smit)- Lars Aarnink- Thomas Wegdam- Wouter Horstink (’84 Luuk Lentelink)