W.V.V’34 thuis op natuurgras tegen UDI: “We meer punten hadden moeten hebben”

W.V.V.’34 speelt zondag tegen UDI uit Enschede voor het eerst in tijden een thuiswedstrijd  in de competitie niet op kunstgras. De mat wordt op dit moment na 10 jaar trouwe dienst vervangen. De opening van het seizoen is voor de groen gelen enigszins teleurstellend verlopen. Hoe staat het met de groep voor zondag?
Rechtsachter Martijn Baas:
“Goed, je merkt gewoon dat je steeds dichtbij een overwinning bent. In mijn ogen moeten we door blijven gaan met de dingen die we goed kunnen in combinatie met kritisch zijn op jezelf zijn en meer energie te steken in bepaalde situaties. In mijn ogen kun je dan een kentering te weeg brengen en vanuit daar een reeks neerzetten. Koppen bij mekaar en gas d’r op!”

Hoe kijk jij terug op de eerste vier wedstrijden? 
“Met het gevoel dat we meer punten hadden moeten hebben, maar niets is minder waar. Het geluk was daarin ook niet aan onze zijde, als in dat we veel doelpunten uit standaardsituaties tegen hebben gekregen”.

Tegenstander aankomende zondag is Uitspanning Door Inspanning uit Enschede. Dit was ook de tegenstander voordat corona een lange pauze inlaste voor alle amateurvoetballers in Nederland. Het duel dat in september 2020 werd afgewerkt eindigde in een 1-0 overwinning voor de roodhemden. De ploeg van Roy Workel heeft dus nog wat recht te zetten, ook het gelijke spel van afgelopen zondag zal motivatie moeten geven om de eerste driepunter van het seizoen binnen te halen.
Daarentegen zal UDI misschien nog wel meer gebrand zijn om punten te pakken, zij zijn namelijk de enige ploeg die al haar wedstrijden verloor, waarvan sommige duels ruim. 2-5 tegen Reutum, 2-1 tegen Losser, 0-5 tegen Avanti en 3-1 tegen RSC. Lekkages genoeg achterin dus om nog te dichten voor de Enschedese ploeg.

Een duel in de onderste regionen, waar W.V.V.’34 zich absoluut niet terug wil vinden aan het eind van de rit. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het gestaakte duel tegen Reutum al wel gerekend kan worden als 3 punten (4-0 voorsprong), maar het korte restant van het duel zal nog wel moeten worden gespeeld.

Hieronder de stand.

Hieronder het veld waar de strijd zondag zal worden gestreden: