Wegdammers op de Nijmeegse Vierdaagse: ‘Het was een mooie maar ook wel een zware dag’

De eerste wandeldag van de Vierdaagse is achter de rug. Om klokslag 4.00 uur vanochtend gaf marsleider Henny Sackers het startschot voor de 106e editie van ’s werelds grootste wandelmars. Deze Hengeveldse toppers haalden succesvol de finish van dag één. Weet je nog er nog meer? Laat het de redactie weten!

Alfons Assink: “Het was prima wandelweer. We hebben wederom genoten van alles.  We waren om half 4 binnen dus ruim op tijd. Wat voor mij bijzonder was: Natuurlijk mijn dochter en kleindochters, die stonden langs de route!”

De dochter en kleindochters van Alfons stonden langs de route

Mathilde Ottenschot: “De 1e dag ging helemaal goed. Fijn wandelweer en een heel gezellig gezelschap, die bestond uit ruim 46000 lopers😉)Op naar de roze woensdag!”

Don Wentink: “Het verliep stabiel, 52,4 km buffelen door zon en regen, prima eerste dag!”

Jurgen Bos, zijn eerste reactie was: “Mijn reactie komt vanavond, eerst eten, blaren prikken en masseren. Groetjes uit Wijchen!”

Roy Workel: "Het was een mooie maar ook wel een zware dag! Vlnr. Jurgen Bos, Roy Workel en Don Wentink

Roy Workel: “Het was een mooie maar ook wel een zware dag! Op de 1e  dag op tijd vertrokken, om 2.30 en we zijn begonnen met lopen rond 4.00 uur. De route was ook nog een 52.4 km in plaats van  50. Er stonden veel mensen langs de kant van de weg met veel gezelligheid en muziek in omliggende dorpen.
Morgen komen er ook veel aanmoedigen vanuit Hengevelde dus zal dan ook wel weer een mooie dag worden!”

Alfons Assink en Mathilde Ottenschot
De start om 4.00 uur, foto Roy Workel