WHC neemt afscheid van illuster trio

WHC heeft afgelopen zaterdag afscheid genomen van drie dames met een lange staat van dienst. Maria Blanckenborg is al lid sinds 1964 en Elly de Wit sinds 1966. De laatste 30 jaar zaten Elly en Maria als duo bij elke thuiswedstrijd achter de wedstrijdtafel. Elly bediend altijd het apparaat en Maria houdt de 2 minuten bij. Ze kletst dan graag even bij met de speelsters of trainer tijdens de wedstrijd. Na afloop drinken Elly en Maria gezellig nog ff een flesje bier in de kantine. Helaas komt er dan nu toch echt een einde aan de lange lijst van verdiensten van deze twee dames voor WHC.

Daarnaast nam ook assistent trainer Harieke Heutink afscheid van WHC na vijf jaar. Dit trio wilden we niet met de stille trom via de achteruitgang afscheid laten nemen. Een kort interview met drie dames met een mooie staat van dienst bij de Wegdamse Handbal Club.

Elly de Wit – Blokhorst; ‘Elf thuiswedstrijden op jaarbasis, kleine klus’
Het was zeker geen zware en moeilijke taak om dit zoveel jaren te doen. Het is zo gegroeid omdat in het verleden bij landelijke wedstrijden het verplicht was minimaal 1 scheidsrechter achter de wedstrijdtafel te hebben. En omdat ik scheidsrechter ben, was dat makkelijk en simpel opgelost. Die regel is jaren geleden al vervallen maar toch hebben we ons “contract” steeds weer een jaartje verlengd.
Elf thuiswedstrijden op jaarbasis, kleine klus. En natuurlijk, die derde helft, heel gezellig na kletsen en ook vaak nog “oude” bekenden spreken.

Dames 1 van WHC toonde ook altijd hun waardering hiervoor. Het was zaterdag een leuke avond en van het bestuur van WHC een mooie bos bloemen en een bon waarvoor dank. Ik blijf het team zien en volgen, het is een heel goed team.

Volgend seizoen bekijk ik de wedstrijden vanaf de andere kant van het veld, de tribune.

Groeten Elly.

Maria en Elly, onlangs nog samen Nollen Kanjers van de maand

Maria Blankenborg: ‘Volgend jaar mooi samen op de tribune zitten’
Er komt altijd een einde aan iets wat je doet . Ik heb jarenlang allerlei activiteiten binnen de club gedaan. Door een blessure ben ik daar in gerold en heb daar nooit geen spijt van gehad.
Elly en ik waren samen een goede mix . Zij was doortastend en ik behoudend, anders hadden wij dat nooit zo lang volgehouden . Wij gaan volgend jaar mooi samen op de tribune zitten genieten en daarna een biertje drinken en bijkletsen na de wedstrijd met andere supporters . Ik hoop dat WHC een goede toekomst tegemoet gaat .
Ik ga me niet vervelen want ik heb nog veel hobby’s; Het ga je allemaal goed.

Groeten Maria.

Harieke rechtsonder op de foto met haar WHC 1!

Harieke Heutink;  ‘Beter 1 kapitein op het schip’

In eerste instantie binnengehaald vanaf trainster/coach van DSVD dames 2 om bij WHC de jeugdtrainsters te ondersteunen.  En ook zou ze helpen met het verbeteren van het beleid bij. Naast deze taken zal Harieke ook diverse (extra) trainingen gaan verzorgen. Later was zij assistent bij WHC 1 waarbij ze ook een tijdje zelfstandig voor de groep heeft gestaan.

Hoe kijk jij terug op jouw jaren bij WHC en op het afscheid van afgelopen zaterdag?

Harieke: “In totaal kijk ik positief terug op mijn tijd bij WHC. Ik denk de wijze van spelen duidelijk attractiever is geworden.  Eerst in de jeugd en daarna doorgevoerd ook in bestaande selectie.  Veel op snelheid met positie wisselingen hebben het team naar hoger niveau gebracht. De titel had dit jaar echt naar Hengevelde moeten gaan. Daar hebben we toch wat laten liggen. Dat reken ik ook de staf aan. Ondanks dat Egon en ik het op zich wel met elkaar kunnen vinden, zijn er toch meningsverschillen in manier van spelen en ook in wijze van coachen. Daarom heb ik geconcludeerd dat zowel voor mijzelf als ook voor de ploeg er beter 1 kapitein op een schip kan zijn. Maar zoals gezegd fijn stel meiden en prettige vereniging”.

Ga je nog iets met handbal doen komend seizoen?
Ik heb wel wat aanbiedingen voorbij zien komen, maar voor nu niet iets waarvan ik dacht:
Dat moet ik gaan doen”.