WHC verslaat Bentelo in een kraker van jewelste

WHC heeft vanavond in sporthal de Marke het eerste team van handbalvereniging Bentelo, met als trainer Wegdammer Laurens Beld met 28-26 verslagen in de regiofinale bekertoernooi. Sophie Brinkman:
“De wedstrijd ging eigenlijk de hele tijd erg gelijk op , het bleef de hele wedstrijd spannend. Totdat we onze dekking op orde kregen en Bentelo meerdere aanvallen niet meer tot scoren kwam. Hierdoor liepen we in de laatste minuten uit met op een gegeven moment een verschil van 3 doelpunten. Het was al met al een bijzondere en spannende wedstrijd, met naar mijn idee iets veel (een stuk of 11) gemakkelijke penalty’s aan de kant van Bentelo. Toch wisten we ons terug te knokken in de wedstrijd en maakten we het verschil door snelheid.
Ik kijk goed terug op de wedstrijd en denk dat we trots mogen zijn op ons teamspel. Op naar de landelijke bekerpoule!”

Nieke Stortelder scoort weer eens

Het was een derby in het kwadraat, een kraker van jewelste!
In zowel de eerste als de tweede helft was het continu stuivertje wisselen wat de voorsprong betreft met een ruststand van 14-15. Het aantal strafworpen was halverwege ook in het voordeel van Bentelo: 1-7! Het leidde tot morren op de tribune, aan de groen gele kant in ieder geval.

Tweede helft
Na de pauze zette de strijd zich voort. Met 13 minuten op de klok en een 23-22 voorsprong voor de thuisploeg leek het tij te keren. Op dat moment viel de rode en vervolgens de blauwe kaart voor Elke Brummelhuis.
(Bij een blauwe kaart in het handbal, die volgt nadat eerst een rode kaart is getoond,  moet de speler wegens een zware overtreding het veld of de zaal verlaten en stuurt de scheidsrechter een rapportage naar de sportbond.

Wieke Vogt in actie, op weg naar een prachtige goal

In de daarop volgende (10e?) strafworp betekende de gelijkmaker voor Bentelo.
Met een speelster minder wist WHC toch weer op voorsprong te komen en met nog enkele minuten spelen was het zelfs 28-25. Dit wisten de dames van de Wegdamse Handbal Club over de streep te trekken en wist Bentelo met 28-26 aan de zegekar te binden!

Trainer Laurens Beld van  Bentelo over de kraker
“Op zich is het een wedstrijd zoals andere wedstrijden. Voor de speelsters is het meer een streekderby. Halverwege de eerste helft met 10-7 in ons voordeel hebben we verzaakt om door te drukken. We hebben W.H.C. terug laten komen in de wedstrijd.
Ook in de tweede helft met een stand van 22-20 in ons voordeel lieten we  W.H.C voor de 2e keer terug komen in de wedstrijd. Over de hele wedstrijd hebben we onder ons kunnen gespeeld. W.H.C. heeft terecht gewonnen vanavond”.