Woensdag TeamNL Beach Tour met Topbeachvolleyballer Christiaan Varenhorst

Op woensdag17 juni doet de TeamNL Beach Tour Hengevelde aan voor een clinic aan de jeugd van volleybalvereniging Cupido Hengevelde en Polstars uit Bentelo. Topbeachvolleyballers Christiaan Varenhorst en Stefan Boermans zijn erbij! Het evenement zal rond de klok van 18.45 uur van start gaan, echter wel volgens de richtlijnen van het RIVM. Dit houdt in dat publiek helaas geen toegang heeft. Er zal een uitgebreide fotoreportage volgen op deze site. De clinic wordt in twee groepen uitgevoerd: om 18.45 komen van Cupido en Polstars de meiden van CMV niveau 5/6, de C en B2-jeugd aan bod. Om 20.00 uur volgen de B2 en A-teams. Een mooie  samenwerking tussen beide volleybalverenigingen!
TeamNL Beach Tour voor volleybalverenigingen
Voor het project TeamNL Beach Tour gaan de beste beachvolleyballers van Nederland het land door om bij volleybalverenigingen clinics te geven en/of te trainen, De eer in deze komt toe aan Veronique Beuving die een oproep voorbij zag komen en zich gelijk heeft aangemeld! “Ik ben superblij dat wij uitgeloot zijn voor deze clinic, hopelijk wordt het een mooie ervaring voor de jeugd!”
Projectleider Christian Varenhorst legt uit waarom dit initiatief juist nu wordt gestart.“Het begon allemaal met een idee van onze bondscoach Victor Anfiloff”, legt Christiaan Varenhorst (30 jaar) uit. “We zijn door de coronacrisis voor het eerst een hele zomer in Nederland en dat biedt ons de kans om eens iets terug te geven aan de jeugd, Zo is het balletje gaan rollen en is TeamNL Beach Tour tot stand gekomen.”
Onlangs startte de Nevobo ook al het project SchoolVolley+, waarin volleybal- en beachvolleybalinternationals basisscholen bezoeken om clinics te geven en zo jeugd te stimuleren om vitaal bezig te blijven. Veronique Beuving: “Johan Strokap van de NEVOBO zal ergens in de komende weken in dit stramien nog de jaarlijkse beachclinic verzorgen voor de Petruschool; meer informatie volgt later via Wegdamnieuws!”
Sinds augustus 2014 vormt Christiaan Varenhorst een duo met Reinder Nummerdor, nadat diens partner Richard Schuil was gestopt. Varenhorst verloor in 2015 met Nummerdor de finale van het WK na zelf 5 matchpoints te hebben gehad. Varenhorst bereikte op de Olympische Spelen 2016, samen met zijn partner Nummerdor, de kwartfinale van het beachvolleybaltoernooi. Ze werden uitgeschakeld door het eveneens Nederlandse duo Brouwer/Meeuwsen. Op het WK van 2017 bereikte Varenhorst met zijn nieuwe partner Maarten van Garderen de vierde plaats.
 
 
TeamNL Beach Tour richt zich volledig op volleybal verenigingen in  Nederland. Een vereniging kan een clinic aanvragen, en dit kan zelfs gecombineerd worden met een echte training van Beachvolleybal Team Nederland op locatie bij de club. Op die manier krijgen jonge talenten niet alleen tips & tricks van de professionals, maar ook een inkijkje bij een echte topsporttraining. Met SchoolVolley+ en de TeamNL Beach Tour concretiseert de Nevobo de recente oproep van Joop Alberda, Bas van de Goor, Epke Zonderland, Louis van Gaal, Sarina Wiegman, Guus Hiddink en Erik Scherder om Nederlanders te inspireren meer te bewegen en sporten.
“Proberen de jeugd te inspireren”

“Toen ik zelf jong was en op de Volleybalschool zat, kreeg ik een clinic van Reinder Nummerdor (zijn latere teamgenoot red.), Richard Schuil en Manon Flier”, herinnert de 2.12 meter lange Varenhorst zich. “Ik vond dat toen heel indrukwekkend en motiverend. Nu ik ook de kans krijg om dit te doen, wil ik graag proberen om op mijn beurt de jeugd te inspireren.”