Wouter Horstink neemt WVV’34 bij de hand

Het oppermachtige WVV declasseerde vandaag de degradant uit de 2e klasse Victoria'28 met een uitslag die niets aan duidelijkheid te wensen overliet: 0-5! De grootste uitoverwinning ooit in de derde klasse voor de Hengeveldenaren. WVV’34 kreeg in de eerste 15 minuten meerdere mogelijkheden om de score te openen. Wessel Ziethof raakte de paal, Gijs Pierik en Wouter Horstink stuitten op de doelman. Na 29 minuten was het Remi Leferink die na een overtreding op de razendsnelle Mahmoud Jaafil de bal in de zestien bracht. Na een combinatie met Wouter Horstink was het de centrale verdediger zelf die koelbloedig afrondde en daarmee de 0-1 op het scorebord bracht. Amper 5 minuten later was het wederom raak. Zo mooi als de aanval was, zo gelukkig was de afronding. WVV'34 sneed als een mes door de boter van de Enschedese defensie, de keeper wilde de voorzet wegwerken en schoot de bal tegen de inlopende Wouter Horstink aan waarna de bal fraai in de kruising belandde.
De 4-0 van Wouter Horstink

Acht minuten na rust was het spits Wouter Horstink die de wedstrijd in het slot gooide. Na een dieptepass ging het schot van paal naar paal en verdween over de doellijn. Korte tijd later was het wederom Wouter Horstink die het veldoverwicht in cijfers uitdrukte. Een voorzet van de prima spelende Wessel Ziethof werd via een kluts met de keeper afgerond. Maar daar bleef het niet bij; in de 78e minuut was het Mahmoud Jaafil die met een vlijmscherpe voorzet Wouter Horstink op zijn wenken bediende. Zo kon hij vrij eenvoudig binnen tikken waarmee hij zijn 4e van de middag maakte!

Scoorde Wouter Horstink overigens ooit eerder vier keer in één duel? Wouter: "Nog nooit eerder scoor ik vier keer in één wedstrijd voor WVV'34. Het was de eerste helft niet top van onze kant, we waren slordig. Na de 3-0 gaf Victoria nog meer ruimte weg dan ze al deden en was het eenrichtingsverkeer. Een makkelijke overwinning ondanks dat we niet op ons best gespeeld hebben. Als spits is het wel lekker om vier keer te scoren natuurlijk!"