WVV’34 lijdt ontluisterende nederlaag

De 0-3 waarmee de wedstrijd definitief in het slot ging

Niets wees erop dat WVV onder de winterse omstandigheden het veld zou verlaten met een 0-5 nederlaag. De 0-1 na 14 minuten bleef lang op het scorebord staan en de groen gelen voetbalde goed mee met het op de derde plaats staande RKZVC.  In een tijdsbestek van exact 15 minuten was het de wedstrijd op zijn kop halverwege de tweede helft. Met vier doelpunten voor de ploeg uit Zieuwent, waarvan de eerste drie zelfs in zeven minuten! Het was in die 15 minuten de ene vloeiende aanval na de andere waarbij centrale verdediger Remi Leferink ook nog een bal van de lijn haalde. Over de gehele wedstrijd gezien heeft WVV amper mogelijkheden gecreëerd,  maar behoudens de laatste 15 minuten ook niet bijster veel weggegeven. Het krachtsverschil in de slotfase was echter confronterend: De Hengeveldenaren probeerden na de 2-0 nog iets te forceren door de laatste man voor de defensie te laten spelen, dit leidde niet tot het gewenste resultaat. Aanvaller Wouter Horstink over de wedstrijd:

De teleurgestelde jeugdspeler Gijs Brummelhuis speelde een goede wedstrijd

"De eerste 30 minuten stonden we aardig goed en wonnen we veel 2e ballen. We werden zelfs een paar keer gevaarlijk maar vervolgens werd het minder. In de tweede helft maakte RKZVC bijna alle kansen af en bij ons lag het in de laatste kwartier helemaal open en vallen er drie doelpunten in 7 minuten. De tegenstander van vandaag was dodelijk effectief, ik vind ze voetballend de beste ploeg uit deze competitie".

Trainer Joost du Gardijn zal het tij snel moeten keren wil WVV niet in de problemen geraken. De Hengeveldse ploeg is momenteel terug te vinden op de 11e stek waarbij de concurrenten op plek 9 en 10 een wedstrijd minder hebben gespeeld. Komende zondag wacht de lastige uitwedstrijd in en tegen Lochem.

Grensrechter Marc ten Heggeler kreeg een reprimande van scheidsrechter Hoffman.