WVV’34-vv Bentelo: “Een wedstrijd als WVV34-Bentelo is natuurlijk gewoon uniek”

Morgenmiddag staat poging 2 op het programma: De derby WVV’34 versus vv Bentelo. Na de sneeuwval van 10 december jongstleden kunnen zowel de weergoden als de KNVB nog roet in het eten gooien. Sinds die tijd staan in ieder geval beide supportersgroepen op scherp. Uren en dagen voorbereiding moeten deze zondag hun vruchten gaan afwerpen in de vorm van heuse sfeeracties in beide kampen; Misschien wel een wedstrijd op zich! Opmerkelijk: de animator achter het geheel Sander ten Thije zit zondag zelf bij FC Utrecht-FC Twente! Wat denkt trainer Roy Workel over de wedstrijd van morgen?
“Een wedstrijd als WVV34-Bentelo is natuurlijk gewoon uniek. Hopelijk werken de weergoden mee en kunnen we onze supporters aan de lijn en ook die op de latten staan een mooie overwinning bezorgen. De spelersgroep is fit en we hebben zin in deze derby”.
Op 9 december in de voorbeschouwing reageerden onderstaande spelers uit beide kampen als volgt op deze bijzondere wedstrijd:

Vv Bentelo Jesse ter Avest:”: Een echte topper inderdaad! Er liggen zeker mogelijkheden, we hebben veel punten onnodig verspeeld, dus dat moet beter! We moeten scherp beginnen en ontzettend fel zijn, vanaf minuut 1

Keeper WVV’34 Wouter Assink: Zeker een bijzonder potje! Deze twee wedstrijden heb ik wel omcirkelt op de kalender! Ga er maar van uit dat Bentelo met het mes tussen de tanden speelt, dus we moeten zorgen dat we superscherp zijn en als we dan ons eigen spel spelen zie ik wel mogelijkheden. Gewoon d’r an daar begint het mee!”

VV Bentelo Michel Vonder: “Ik kijk zeker uit naar deze ontmoeting zondag! We zijn zeker de mindere zondag gezien de stand op de ranglijst. Maar dit zijn wedstrijden op zich. Daarom kunnen wij vrijuit voetballen, we kunnen alleen maar winnen. En ik hoop dat we als team een topprestatie neer kunnen zetten met hard werken. En met uitbraken kunnen schoren en het Hengevelde moeilijk kunnen maken”.

WVV’34 Bas Assink: “Zondag na een lange tijd weer voor de competitie tegen Bentelo. Het zal een wedstrijd worden waar de vorm van de dag een rol zal spelen. We moeten zorgen dat we op dezelfde voet verder gaan en ons eigen spel moeten proberen te spelen. Ook eerst nog maar even afwachten of de weergoden ons niet in de steek laten”. 
Wat voor gevoel geeft deze wedstrijd jou?
Bas Assink: “Niet zo heel veel meer dan andere wedstrijden. Er zal meer publiek zijn als anders dat is alleen maar mooi!”

Vv Bentelo Maarten Smit: “Inderdaad mooi potje! Wordt zware dobber voor ons. WVV is het sterkere team maar het is en blijft een derby waarin andere wetten gelden. Hopelijk kunnen we verrassen. Tot zondag! als de weersomstandigheden het toelaten”.

WVV’34 Gijs Pierik: ”Zeker een bijzonder potje. Voor mij en de meesten de eerste keer tegen Bentelo in competitieverband als speler van het 1e. Er zijn veel derby's dit jaar, maar dit is wel de derby die het meest leeft bij iedereen in Hengevelde en Bentelo. We hebben momenteel een aardige reeks neergezet, die we natuurlijk voort willen zetten. We hebben nog twee belangrijke wedstrijden staan voor de winterstop. Ik heb geen idee hoe Bentelo speelt zondag, maar ik denk als wij hetzelfde spelen als de laatste thuiswedstrijden dat we een goed resultaat moeten kunnen behalen. Ik heb er in ieder geval zin in!”
(Gijs Pierik speelt morgen niet vanwege een knieblessure red.)

De laatste ontmoeting tussen de buurmannen in de competitie stamt van donderdag 23 april 2009, het jaar dat WVV voor het eerst in haar bestaan promoveerde naar de 3e klasse. De Hengeveldenaren wonnen die wedstrijd met 1-0 door een doelpunt van Hamoudi Jaafil. De groep die het in 2009 voor de Hengeveldenaren deed was:
Rob Doeschot – Rik Jannink – Thijs ter Huurne – Roy Tuinte – Joost Assink – Roy Workel – Jos ter Huurne – Joost de Witte – Thijs ter Huurne – Maurice Workel – Tom ten Breteler Wissels waren Thijs Rupert – Erwin Rouwler – Wouter Assink – Rik Scholten

Pupil van de week was Mart Zendman
Grensrechter was Bennie Barink

Basisspelers Hylke Kiezenbrink en Bas Assink waren geblesseerd.