‘WVV ontvangt de tricolores na 24 jaar weer op sportpark Rupertserve’

Zondag staat de enige derby in de 3e klasse op het programma voor de Hengeveldenaren; Twenthe Goor thuis. Op 30 april 1995 was de laatste competitiewedstrijd tussen beide verenigingen. (1-2, hieronder het wedstrijdverslag) Gezien de stand op de ranglijst en het feit dat de laatste overwinning in de competitie stamt van 28 oktober, zou dit zo maar een sleutelwedstrijd genoemd kunnen worden voor de groen gelen. Trainer Roy Workel,  hoe zie jij dit? "Ja, het is al een hele tijd geleden dat we in competitie verband een wedstrijd hebben gewonnen. In deze reeks had Saasveldia thuis wel geteld had mogen worden wat kansen en spelbeeld betreft. We hebben voor de winterstop een moeilijke periode gehad met veel blessures op plekken waar het lastig in te vullen was. De term sleutelwedstrijd herken ik in deze niet echt ik. Dit zijn wel wedstrijden waarin we thuis spelen, wat betreft de stand is het wel fijn om een overwinning bij te kunnen schrijven. We mogen Twente Goor dan ook zeker niet onderschatten, het is en blijft een derby in de Hof van Twente. De selectie is fit en hebben er zin in om een goede 2de helft van het seizoen neer te zetten en dat begint bij zondag om de drie punten in Hengevelde te houden!”

 

De bovenstaande foto is van 29 januari 2017. In een oefenwedstrijd won WVV thuis met 5-2, voor het verslag KLIK HIER

HIERONDER HET VERSLAG VAN 30 APRIL 1995, DE LAATSTE COMPETITIEWEDSTRIJD TUSSEN BEIDE VERENIGINGEN

Afgelopen zondag tegen Twenthe volgde een zeer slechte partij. De tricolores wonnen verdiend met 1-2 (1-1) WVV kwam nog wel op voorsprong via een lage corner van Stephan ter Doest en een handig overstapje van Hans Roorda. De tricolores waren verder de betere ploeg en kwamen dan ook (te) gemakkelijk op 1-1. Ons eerste speelde zeer krampachtig en bijna niets lukte. Een kwartier voor tijd benutte Emiel Freriksen een van de vele mogelijkheden en passeerde zwager Mark Escher.

Na een tip van Wouter Assink bleek dat de laatste competitiewedstrijd toch in 2012 heeft plaatsgevonden en wel in de derde klasse A op 4 maart. WVV'34 won deze wedstrijd met 2-1. WVV eindigde dat seizoen op de 5e plek, Twenthe werd 7e. Wouter:"Volgens mij hebben we in 2011/2012 ook nog bij Twenthe Goor in de competitie gezeten, in Goor (1-0 Twenthe red.) kreeg Dirk Michorius rood wegens een slaande beweging(duwtje) naar Guus Lummen, nadat Guus gemeen hard op Niels Pierik doorliep. Thuis wonnen we met 2-1, dacht ik. Was met trainer William Krabbenborg.

WVV