WVV’34 geeft het weg tegen BSC Unisson: “Hadden moeten winnen”

WVV’34 heeft zondagmiddag in eigen huis met 2-2 gelijk gespeeld tegen BSC Unisson. De Hengeveldenaren kwamen voor rust op een 2-0 voorsprong, maar de bezoekers toonden veerkracht.
Hoewel WVV’34 het eerste punt van het seizoen binnenhaalde, moet het ongetwijfeld voelen als een nederlaag. De ploeg uit Boekelo leek voortvarend van start te gaan en kreeg met een pegel op de lat binnen 5 minuten al de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Niet geheel volgens de verhoudingen kwam WVV’34 op een 1-0 voorsprong door een bal in de lange hoek van Randy Smit, die de Boekelose defensie met zijn snelheid flink bezighield op deze zonnige middag. Niet veel later was het Martijn Baas die helemaal vrij kon inkoppen. Hoewel hij de bal niet helemaal goed raakte, was de keeper kansloos.
Kat in het bakkie voor WVV’34, zo leek het. Toch hield het Unisson in leven doordat een luchtduel verloren werd en de 2-1 binnengekopt kon worden. Dit was ook de ruststand.

Na rust werd het voetbal er niet bepaald beter op. Een enkeling wist zich nog wel ruime voldoende te halen, zoals linksback Tom Grobben, maar de overige spelers speelden zeker niet de wedstrijd van hun leven. WVV’34 zocht lang naar de 3-1, maar hield Unisson in leven door het niet af te maken. Vervolgens gebeurde 5 minuten voor tijd waar steeds meer mensen langs de lijn al bang voor waren, de 2-2 werd binnengekopt. Hoge ballen voor het doel blijven een probleem nu Remi Leferink het strijdtoneel bij het eerste elftal heeft verlaten. Een remise die niet nodig was geweest wanneer WVV’34 eerder het duel in het slot had gegooid.

Aanvaller Wouter Horstink was na afloop niet tevreden. “Die 2-0 voorsprong mag je niet weggeven. We hebben mogelijkheden gehad om ook bij 2-1 de 3-1 te maken. Helaas krijgen we ‘m op het laatst tegen. Maar had zeker niet gemogen.”

Gijs Pierik over het gelijke spel. “We hadden het moeten beslissen. De tweede helft worden we terug gedrongen, maar kregen we nog genoeg kansen in de omschakeling. Dan nog mogen we het niet weggeven, deze hadden we moeten winnen.”

Opstelling WVV’34: Nick Lentelink, Gijs Brummelhuis, Luuk Lentelink, Tom Brummelhuis, Martijn Baas (Barten Tijhof), Tom Grobben, Stan Aarnink, Gijs Pierik, Wouter Horstink (Lars Aarnink), Mahmoud Jaafil (Bas Derkink), Randy Smit.

Speler Unisson baalt, kan niet bij de bal
Eén van de beteren bij WVV'34, Tom Grobben
Gebroeders Lentelink samen in actie
Goal! 1-0!
Gele kaart Martijn Baas, daar snappen hij en trainer Niki Leferink weinig van. Scheidsrechter René Beijen nam deze middag vaker beslissingen waar niet iedereen het mee eens was