WVV’34 thuis tegen Reünie: ‘De uitwedstrijd was dramatisch’

Ondanks dat WVV’34 nog altijd tweede staat in de derde klasse en zicht heeft op promotie, zijn het niet de beste weken uit de trainerscarrière van Niki Leferink. Hij heeft in korte tijd al drie nederlagen moeten incasseren, waaronder twee in de competitie. Eerst ging het mis in het duel vol kaarten tegen MVV’29 waardoor de titel definitief uit zicht raakte. Een week later werd in en tegen Lemelerveld met 3-2 verloren nadat het met twee doelpunten verschil had voorgestaan.

WVV’34 heeft in Borculo tegen Reünie een kansloze nederlaag geleden. De eerste 10 minuten leek WVV de bovenliggende partij: Reünie liet het gaan en sloeg genadeloos toe vanuit de counter: Eindstand 3-0.
WVV’34 speelde met drie centrale verdedigers tegen het 4-4-2 van de thuisploeg maar of dat nu de ideale oplossing was? Reünie counterde er lustig op los.

Jij viel in na rust en zag het allemaal gebeuren. Wat moeten jullie anders doen denk je? Barten Tijhof:
“De uitwedstrijd tegen Reünie was dramatisch, ik denk veruit onze slechtste wedstrijd van het seizoen. We lieten het allemaal gebeuren, er was geen intensiteit en beleving. Als we volle bak gaan zondag en het niveau halen als tegen MVV’29 en DTS Ede dan pakken we zondag gewoon 3 punten.

WVV’34 grossiert de laatste jaren in weggeven. Het staat het hele seizoen goed en in de slotfase van de competitie staat het met lege handen. Waarom gaat dat dit jaar niet gebeuren?
“Klopt, de afgelopen jaren gaven we het in de laatste fase telkens weg. Speel je het hele seizoen bovenin mee, sta je alsnog met lege handen. Dit jaar gaat ons dat niet gebeuren, we hebben dit jaar een sterke en leuke groep en hebben met elkaar laten zien dat we ook moeilijke wedstrijden over de streep kunnen trekken. Het staat allemaal dicht bij elkaar, maar ik ben er van overtuigd dat we dit jaar wel mee mogen en kunnen doen om promotie naar de 2e klasse. Eerst 3 punten tegen Reünie, dan kijken we het wedstrijd voor wedstrijd!”

Aankomende zondag alle reden om de rug te rechten voor eigen publiek.  Een overwinning is noodzakelijk om niet in de middenmoot te belanden. Nummer zes TRIAS heeft slechts vijf punten minder, hetgeen aangeeft hoe klein de verschillen zijn in de strijd om de tweede plek.