WVV’34 ontvangt VOGIDO, vedette (41) keert terug onder de lat

Vanmiddag om 14.00 uur trappen WVV’34 en VOGIDO af in Hengevelde. De gasten hebben misschien wel een van de mooiste namen als we het hebben over creativiteit (Voor Ons Genoegen Is Dit Opgericht).

Het wordt een opmerkelijk duel, want niemand minder dan de 41-jarige Wouter Assink (foto boven in 2013 tegen VOGIDO) keert terug onder de lat. Door de blessures bij Tom Pierik en Kevin Smit moest trainer Niki Leferink teruggrijpen naar de jeugd in de naam van Nick Lentelink. Hoewel hij zijn mannetje stond bleek het verschil tussen jeugd en senioren toch erg groot. Niki Leferink heeft besloten om toch terug te grijpen op routine en uit een lager elftal Wouter Assink van stal te halen. Hij is al jaren verdwenen van het strijdtoneel op de zondagmiddag, hij maakt zijn rentree.

Wouter Assink: “Toch blij dat ik na de operatie weer hard opgetraind heb bij Noordman, maar nooit gedacht dat ik het hier voor nodig was!”

Barten Tijhof over duel van vanmiddag. “Vogido is dit jaar weer actief in de 3e klasse nadat het vorig jaar is gepromoveerd uit de 4e klasse. Ik verwacht een minder team als wij, al hebben wij het uit daar altijd lastig tegen. We spelen ditmaal thuis, dus ik verwacht gewoon 3 punten, die zijn namelijk uiterst belangrijk, als team hebben we dat ook nodig. Ik kan me herinneren dat we in het seizoen 22/23 ook tegen ze speelde. Toen maakten we het na rust af. Gijs Pierik was toen de man van de wedstrijd met 3 doelpunten. Ik hoop dat die dit weet te herhalen, zal vast goed komen.”

En dan Wouter Assink op doel? Ik heb inderdaad meegekregen dat Wouter Assink zal gaan keepen zondag. Ik heb deze week niet getraind wegens een vakantie naar de Canarische Eilanden, dus de reden hiervan weet ik niet. We zijn op dit moment gewoon gehavend in de doelmannen die we hebben door de blessures van onze “vaste” keepers, Tom en Kevin. We hebben bij WVV gelukkig een heleboel goede ervaren en talentvolle keepers. Dit keer is er gekozen voor een ervaren doelman, in dit geval Wouter. Voor uitleg zal ik je naar Niki moeten door verwijzen.

Martijn Baas over de wedstrijd van vandaag en de niet onbekende tegenstander.
“We hebben inderdaad vaker tegen ze gespeeld de afgelopen jaren. Het gaat een lastige wedstrijd worden, volgens mij zijn ze 25 wedstrijden ongeslagen. Van de wedstrijd van twee jaar geleden kan ik me nog herinneren dat ze een erg goede speler op de middenveld hebben lopen, een rossige jongen.”

En over de terugkeer van Wouter Assink. 
“Wouter Assink staat inderdaad op doel. Er is niet zoveel aan de hand, er wordt gekozen voor meer ervaring en dus keept Wouter.”