WVV’34 richting D-day: ‘Sv Delden heeft de 2e plaats als doel gesteld’

De man van de wedstrijd in Delden: keeper Twan Eijsink

“Dday is de dag waarop een aanval of operatie gepland is” schrijft Wikipedia. Dat lijkt voor voetbalvereniging WVV’34 van toepassing. De D is tevens de letter van de tegenstander van morgen, Delden, alwaar  WVV’34 morgen de fel begeerde periodetitel tegen moet zien te behalen.
WVV’34 heeft 21 januari op Sportpark “de Mors” met 2-1 verloren van sv Delden. Een gemiste stafschop en enkele grote kansen die gemist werden waren daar debet aan. Geheel onverdiend was het niet, al had er voor WVV’34 meer ingezeten.

WVV’34: “Der op of geen vrettn zondag!”
Aanvoerder Remi Leferink over morgen: “We zijn er zeker klaar voor! Selectie is nagenoeg compleet. Afgelopen zondag een goede overwinning behaald en het nodige vertrouwen getankt. De sfeer in de groep is goed. Als wij het niveau halen wat wij kunnen, dan gaan we de periode binnen slepen. We willen niet afhankelijk zijn van het resultaat van Wijhe, dus dan zit er maar 1 ding op en dat is Delden verslaan. In Delden speelden wij niet goed, dus we hebben ook wat recht te zetten. Der op of geen vrettn zondag!”

Wouter Horstink

SV Delden: “Wij gaan er alles aan doen om dat doel te behalen”
WVV’34 krijgt het zeker niet cadeau. De keeper van sv Delden Twan Eijsink, zoon van oud WVV-ers Jos Eijsink en Jacqueline Jannink over de wedstrijd van morgen:
“Sv Delden heeft de 2e plaats als doel gesteld. Wij gaan er alles aan doen om dat doel te behalen. Uit ervaring weten we dat het geen makkelijke wedstrijd gaat worden. Desalniettemin hebben we er ontzettend veel zin in, het zal een mooie ambiance worden. Moge de beste winnen!”

Na afloop
Na de wedstrijd hebben we de seizoen afsluiting in de kantine met muziek van DJ YOBO en een optreden van zanger Damian de Schipper. Het belooft een feestelijke middag te worden die je niet wilt missen!

De periodetitels
De nacompetitie gaat over drie (3) zogenaamde “play-off” ronden. De 1ste ronde is op zondag 2 juni, de volgende ronde op zondag 9 juni en de finale is op zondag 16 juni.
Verliezen betekent direct uitgeschakeld en volgend seizoen wederom in de 3e klasse.
De plaatsing in het speelschema wordt bepaald door de klassering in de eindstand van de reguliere competitie. Alleen SV Delden is momenteel zeker van deelname, de andere twee plekken worden komende zondag bepaald en beslist.

Eén (1) periode titel gaat naar de ploeg die, achter de algeheel kampioen MVV als hoogste op de ranglijst eindigt en nog geen periode titel heeft. Dat is nu WVV’34, maar dat zou ook nog Wijhe kunnen worden, die gaan op bezoek bij de ongeslagen lampioen MVV’29.

De mogelijke winnaar van de 3e periode titel wordt Reünie uit Borculo of, iets minder waarschijnlijk, Lemelerveld.

Oom Bertie Eijsink is voor allebei. Die beste man kijkt er al weken naar uit!

De scenario’s:
Periode 1 is gewonnen door kampioen MVV en schuift door naar de eerstvolgende ploeg in de eindstand zonder periodetitel.
Periode 2 is gewonnen door Delden.
Periode 3 wordt gewonnen door Reünie of Lemelerveld.

1. Bij winst is WVV de nummer 2 en neemt het de 1e periodetitel over van kampioen MVV. Daarmee is WVV de hoogst geëindigde periodekampioen in 3A. Dan is WVV’34 de eerste ronde vrijgesteld en spelen ze op 9 juni thuis tegen de winnaar van wedstrijd “D” (1 na hoogste PK 3A – 1 na hoogste PK 3B)
2. Dit is ook zo bij een gelijk spel en bij verlies van Wijhe.
3. Speelt WVV gelijk en wint Wijhe van MVV dan neemt Wijhe de 2e plek over van WVV en ook periode 1. In dat geval eindigt WVV als 3e in de eindstand maar heeft het niets.