WVV’34 verslaat Lunteren in zinderend bekerduel: “Feesten in de bus!”

WVV’34 heeft zaterdagavond voor een stunt gezorgd in het bekertoernooi. Tweedeklasser vv Lunteren uit de gelijknamige plaats (in Gelderland) werd na penalty’s verslagen. In de reguliere speeltijd kwamen beide teams niet verder dan een 1-1 stand waardoor er direct strafschoppen werden genomen, waarover later meer.

WVV’34 begon de eerste helft goed. Al snel kreeg WVV’34 de eerste kans, hetgeen de enige kans was voor WVV’34 in de eerste helft. Ook mag gezegd worden dat een natuurgrasveld de Hengeveldenaren niet heel goed uitkwam.  WVV merkte dat ze niet goed in spel kwamen. Echter was de tegenstander niet in staat hier gebruik van te maken. Hoewel Niki Leferink en de mannen de eerste 20 minuten weinig te duchten hadden, kwam een beetje uit het niets de tegengoal. Vanaf dat moment had WVV’34 geen grip meer op de wedstrijd. Echter werd er van beiden kanten weinig gecreëerd in het eerste bedrijf.

Na rust besloot Niki Leferink te wisselen. Barten Tijhof eraf en Thomas Wegdam erin. Hoewel laatstgenoemde geen Brian Brobbey is, kon Thomas de ballen veelal vasthouden voorin waarna middenvelders de mogelijkheid hadden bij te sluiten. Van daaruit kwamen enkele corners, hetgeen een goed wapen was. De eerste corner kopte Remi net over, maar uiteindelijk kwam de gelijkmaker uit een corner in de 79e minuut. Gijs Pierik kopte snoeihard binnen.

In de slotfase was er nog een sprankje hoop op de 2-1 voor WVV’34, zover kwam het niet. Thomas ging in de slotfase 1 op 1 richting de keeper, maar hij schoot de bal zo hoog over dat men de bal nog aan het zoeken is in Gelderland. Toen kwam de penaltyserie waar Kevin gelijk de eerste stopte. Bij elke bal zat hij in de goede hoek, maar de overige ballen pakte hij niet. Wel ging de laatste op de lat waardoor WVV’34 met 4-3 won! Een zeer goede prestatie waar WVV’34 ondanks enkele afwezige spelers de 2e klasser uit het Gelderse wist te verslaan. Alle supporters bedankt voor de support!

Remi Leferink over het duel: “Het was een wedstrijd met twee gezichten. Op wederom een moeilijk bespeelbaar veld, was Lunteren de eerste helft de bovenliggende partij. We kregen slecht grip op de formatie die zij speelden. De tweede helft zijn we opportunistisch gaan spelen met veel strijd en lange ballen op Gijs Pierik en invaller Thomas Wegdam. Hierdoor kantelden wij de wedstrijd en konden we het binnen de reguliere speeltijd al beslissen door een schietkans van Thomas. Uiteindelijk wonnen we na penalty’s, de nemers scoorden allemaal, en Kevin kroonde zich tot penaltykiller door er 1 te stoppen, en bij 1 penalty de goal dusdanig te verkleinen dat de bal op de lat belandde. Een super mooie teamprestatie, en we gaan zeker feesten in de bus!”.

Klik HIER voor de gestopte strafschop door Kevin Smit.

Klik HIER voor de allesbeslissende misser van Lunteren waardoor ze uitgeschakeld zijn.

En daar was de rest van de geelgroelen in het zwartwit erg blij mee, klik HIER.