32e editie Rolstoelvierdaagse gestart met 80 deelnemers

Op dinsdagochtend kregen de 80 deelnemers van de 32editie van de Twentse Rolstoelvierdaagse het startschot te horen van de eerste etappe. Niet aan de vertrouwde locatie aan de Reigerstraat, maar vanaf de nieuwe plek aan de Langestraat.
Niet veel later kwam het gezelschap druppelsgewijs binnen bij Restaurant Hof van Twente in Hengevelde, waar bovenstaande foto is gemaakt.

Na een aantal bewogen jaren door corona en hittegolven, is er namelijk het nodige veranderd binnen het evenement. Zo is naast de start- en finishlocatie namelijk ook de plek en organisatie van het randprogramma veranderd. Niek van Geenen van Eetcafé de Burgemeester heeft namelijk het stokje overgenomen van de Wibo’s. En ook zal er weer gebouwd moeten worden aan een vol deelnemersveld. Er ging namelijk een streep door het criterium voor aankoppelbikes en de afstand van 70 kilometer vanwege te weinig aanmeldingen. Toch is de organisatie blij met het huidige aantal van 80 deelnemers. “Een mooi aantal om weer mee te beginnen en de komende jaren uit te bouwen”, zo geeft Rob Hansen van de organisatie aan.

De eerst dag begon met de nodige regen, maar dat werd na de warmte van de afgelopen periode juist met gejuich ontvangen. Tijdens de rest van de dag, die voerde langs Hengevelde, Gelselaar, Neede en Bentelo, was het weer prefect voor de deelnemers. “We kunnen terugkijken op een hele mooie dag en start van het evenement.”

Door veel deelnemers werd vandaag ook steun betuigd aan de boeren in de strijd tegen de stikstofplannen van het kabinet. Zo vertrokken ze met een boerenzakdoek aan hun vlag. Deze zakdoeken werden met medeweten van de organisatie uitgedeeld door leden van LTO Noord.

Ere wie ere toekomt, zo ook de vrijwilligers