Creativiteit in corona tijd! De Markesingel volledig verrast

Theaters en bioscopen zijn al tijden gesloten in Nederland. Met dat gegeven barste het los vanmiddag voor de bewoners van de Pellehof in de binnentuin om 14.30 uur.
Daarna was de Markesingel aan de beurt. Om kwart voor vier vanmiddag ging Marrie Blanken live het podium op om muziek te maken voor de bewoners van de straat achter de sporthal. Zij speelde diverse oudhollandse liedjes op haar accordeon hetgeen in goede aarde viel bij het aanwezige publiek. Allen op de juiste afstand genietend van het spontane concert; Hier en daar werd er zelfs uit volle borst mee gezongen!
Marrie Blanken reageerde: "De lof komt ook de dames van carint reggeland Hengevelde toe. Zij organiseren heel veel voor de oudere mensen . Zo werd ook gevraagd of ik accordeon wou spelen. En dat vond ik een leuk idee."
Marrie Blanken
 
Richard Rupert: 
 

”Tussen de nummers door kwam er dan ook met grote regelmaat een geweldig applaus van het aanwezige publiek. Tevens kwam de vraag of ze dit niet vaker kon doen. Bijvoorbeeld elke vrijdag. Wat daar het antwoord op was dat is mij dan even ontschoten. Maar een ding is zeker: Er is vanmiddag door de bewoners en enkele verdwaalde toeschouwers enorm genoten van dit gratis concert.
Mary geweldig bedankt namens mij en de andere toeschouwers!”


Mary Blanken met haar accordeon 

Foto's en film van Richard Rupert