Hengeveldenaren bereiken Via Gladiola: “Supergaaf om er weer bij te zijn!”

Het bestuur van Stichting De 4Daagse is tevreden over het verloop van de “toch wel heel bijzondere” 104e editie van de Vierdaagse in Nijmegen. Marsleider Henny Sackers noemde het vrijdag “fantastisch om na drie jaar weer een intocht mee te maken.”
Net als in eerdere edities iepen weer diverse Hengeveldenaren mee, na twee jaar zonder de 4Daagse geleefd te moeten hebben vanwege overheidsmaatregelen.
Alfons Assink, een fanatieke wandelaar van het eerste uur: “Het was fantastisch! Wederom een hele happening. Het verschil is een dag minder. Het weer was elke dag erg verschillend. Dag één was heel erg warm zeker bij binnenkomst in Nijmegen. Dag twee veel regen maar qua temperatuur prima en voor regen kun je je kleden. Dag drie was uitstekend wandelweer en natuurlijk de binnenkomst op de Via Gladiola. Met de beentjes gaat het aardig goed. Je kunt wel vernemen dat je wat gedaan hebt.”

Rita Kiezenbrink: “Eerste keer heb ik de 40 km gelopen in 2017 en nu kon het weer na Corona, 2022 30 km, als je 60 jaar passeert mag je 30 km lopen. Ik dacht, zit ik bij de KBO club te wandelen? Ik zag zoveel mensen op oudere leeftijd! Met o.a. elastische kousen aan, moeilijk lopen dacht ik s morgens, hoe komen hun over de streep?

Je mist de grote groepen militairen, die zingen en marcheren, komen overal vandaan. Na 20 km lopen, komen de 30 en 40 km routes erbij in.
Bijzonder de Boeren protest onderweg, op een nette manier, van alles boden ze aan: Zuivel, hapjes, fruit. Hebben ze alle dagen gedaan langs de route. Bijzonder vond ik ook de militairen die een bezoek brachten aan een Canadese Kerkhof, ze brachten in stijl een eerbetoon aan hun overleden landgenoten uit de Tweede Wereldoorlog met trompet muziek. Wat mij opviel was dat de Duitsers gewoon verder liepen, en andere korpsen verschillende landen dit wel deden.

Jammer genoeg de andere Hengeveldenaren gemist, alleen Jürgen Bos heb ik gezien. Het zijn inderdaad geweldige dagen met 1 groot feest, dat helpt je erdoor heen!”

Alfons wordt hartelijk ontvangen!

Ook de familie Tijhof was aanwezig, en liep de 4Daagse uit! Margot Tijhof hierover: “Supergaaf om er weer bij te zijn, dit was volgens mij voor iedereen zo, grote aanwezigheid van deelnemers. Ook stonden wij er versteld van hoeveel mensen er langs de straat liepen om iedereen aan te moedigen alle dagen .
van ’s morgens vroeg 4.00 uur tot laat in de middag zowel met de warme dag (woensdag) als de regenachtige dag (donderdag) mensen staan er om je aan te moedigen en dat doet je goed en geeft je veel motivatie om door te gaan. Wat opvallend was, vandaag met het inhalen, was het dubbelop feest en super veel mensen dan paar jaar terug. De boeren lieten zich ook goed horen en zien. Mooie boerenprotesten, met enorme bekers met heerlijke melk en lekkere kaas en eieren!”
Linde en Margo heben beide de 40 kilometer gelopen. Beiden hebben een klein blaartje onder de teen, maar dat is niets noemenswaardigs, al met al hebben ze weer een voldaan gevoel behaald…. en wie weet voor volgend jaar de 50 kilometer!

De gladiolen voor de dames Tijhof!

Hieronder enkele foto’s: