Hengeveldenaren in de prijzen bij Postcodeloterij

Gisterenavond was de grote trekking van de Postcodeloterij, de zeer gewilde loterij waar veel Nederlanders aan meespelen. De hoofdprijs viel dit jaar in Nieuw-Vennep, maar ook Hengevelde deelde mee in de prijzen. Mensen die meespelen en wonen op de postcode '7496 PS' wonen, winnen een prijs van 400 euro per lot, zo valt te lezen op de website van de Postcodeloterij (klik hier). Onder de postcode 7496 PS vallen de nummers 1 t/m 25 van de Diepenheimsestraat. Hoeveel huishoudens hieraan meespelen is bij de redactie niet bekend, maar voor degene die hebben gewonnen van harte gefeliciteerd!

De postcodeprijs wordt verdeeld op basis van zogenoemde ‘kanjerpunten’. De helft (27,35 miljoen euro) wordt verdeeld in de winnende postcode en het andere deel in de omliggende wijk. Hoeveel mensen er wonen in het gebied met de winnende postcode, wordt later bekend gemaakt. Voor de buurt organiseert de loterij aanstaande zaterdag een feest. Tijdens dit feest horen de deelnemers met de winnende vier cijfers 2151 op welk bedrag zij kunnen rekenen per lot. De postcode 2151 BZ hoort hoe dan ook bij de straat Westerdreef: een gebied met kleine appartementencomplexen. 

Loterij-ambassadeurs Winston Gerschtanowitz en Caroline Tensen gingen langs de deuren van ettelijke winnaars in Nieuw-Vennep om cheques van ruim 2,2 miljoen euro uit te delen. Vol ongeloof werd op de gewonnen geldbedragen gereageerd. Sommigen winnaars barstten in tranen uit. Zoals een man, een tachtiger, die vol ongeloof aanhoorde dat hij voortaan schatrijk is. ,,Ik kan het niet bevatten”, aldus de winnaar. Een andere winnaar, die 158.000 euro won, bleek pas sinds gisteren mee te spelen. ,,Ik zei tegen mijn ouders ‘laat ik nog even online een lot kopen’.”

In 2019 kwam de Postcode Loterij veelvuldig op bezoek in de provincie Noord-Holland. In november 2019 werd er nog 10,7 miljoen euro verdeeld in het Noord-Hollandse Berkhout. Eerder in het jaar viel de 2 Miljoenprijs in Akersloot. De Buurt-Ton werd het afgelopen jaar maar liefst zeven keer uitgekeerd in Noord-Holland. Inwoners van Amstelveen, Amsterdam, Akersloot, Hilversum, Duivendrecht, Callantsoog en Zaandam waren toen de gelukkigen. De PostcodeStraatprijs viel in 2019 maar liefst negen keer in de provincie.