donderdag, 23 januari 2020 09:25

Senioren Hengevelde weten weer wat rechtspraak is

Geschreven door

Woensdagmorgen reisde een groep senioren uit Hengevelde af naar de rechtbank in Almelo om daar een aantal rechtszittingen bij te wonen van de politierechter. Na een zorgvuldige controle op zaken die niet gewenst zijn in een rechtszaal via scan en metaaldetector werd plaatsgenomen in een van de rechtszalen waar mevrouw mr. Van Berlo als rechter dienst had. Ze heette het gezelschap vriendelijk welkom en informeerde belangstellend naar de reden van onze komst. Ze gaf aan na de verschillende zaken bereid te zijn om vragen uit het publiek te zullen beantwoorden. In de loop van de ochtend verschenen meerdere verdachten in haar strafbankje. Op een zeer correcte manier ondervroeg ze de betrokken mensen, liet de officier van justitie de kans om als aanklager zijn werk te doen en gaf de verschillende advocaten alle kans hun cliënten te verdedigen. Een leerzame morgen die voor de meegereisde senioren na afloop bij een gezamenlijke kop koffie de uitspraak ontlokte dat het rechtssysteem in Nederland goed in elkaar steekt. Wilt u weten welke zaken aan de orde kwamen, kijk dan op onze site www.seniorenhengevelde.nl

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.