dinsdag, 19 november 2019 12:56

Johan Bekkedam 100 jaar

Geschreven door

100 jaar Johan Bekkedam, waarvan 18 jaar in Hengevelde. Na lang zoeken vond Johan, samen met zijn vrouw, zijn plek in de Pellehof, nummer 15. En daar heeft hij nog geen moment spijt van gehad. Zijn vrouw kon helaas maar een jaar van het appartement genieten. Zij overleed in oktober 2002. Vandaag is het erg gezellig in huize Bekkedam. Johan geniet volop van de belangstelling op zijn verjaardag. Hij is nog kerngezond, niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. Alleen z’n gehoor laat een beetje te wensen over. Graag haalt ie herinneringen op. Over de tijd dat hij achter de ploeg liep op het land van zijn ouders, de militaire dienst, zijn tijd als chauffeur bij de Heemaf en vooral ook de goede herinneringen aan Hengevelde. Hij vertelde dat hij als 16 jarige al mensen die slecht ter been waren, vanuit het buitengebied naar de kerk bracht. In verschillende luxe automobielen wel te verstaan, waaronder een Buick, die in het bezit waren van Assink. Zo kon hij mooi oefenen en slaagde hij met glans op zijn achttiende voor het rijbewijs. Johan heeft 3 dochters, 4 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Op de vraag wat je moet doen om gezond zo oud te worden antwoord hij stellig: “Niet te laat naar bed en op tijd eruit”.
Namens de redactie van harte proficiat met het behalen van deze prachtige leeftijd!

(Tekst en foto met dank aan Jan Schoneveld)

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.