Pastor Marinus van den Berg komt woensdag spreken in Hengevelde

De Senioren Hengevelde is het gelukt om de landelijk bekende pastor Marinus van den Berg naar Hengevelde te halen voor een lezing over het thema ‘De laatste tijd’. Het is meteen ook de titel van zijn onlangs verschenen boek. Een uit de vele die hij schreef over zorg, afscheid, rouw en verlies.

Pastor van den Berg is een veel gevraagd spreker die vooral in zijn lezingen put uit zijn jarenlange ervaring met mensen uit verpleeghuizen en zorginstellingen.

Hij weet daarbij een toon aan te slaan die voor iedereen begrijpelijk en invoelbaar is zonder de situatie mooier te maken dan de werkelijkheid is. Het leven is een tijdlijn met voor iedereen een begin en een einde als zekerheid.

De rode draad in het denken, spreken en schrijven van Marinus van den Berg is de gedachte dat we dat laatste stuk, de dood, niet moeten verstoppen. Het is een gegeven, dat we in ons leven niet kunnen omzeilen maar er ons wel op kunnen voorbereiden.

Door met elkaar hierover te praten op een menselijke manier wordt het definitieve afscheid voor de meeste mensen verlicht en mogelijk acceptabeler gemaakt.

Iedereen die zich aangesproken voelt door dit thema is van harte welkom op woensdagmiddag 1 maart om 14.30 uur in de parochiekerk van Hengevelde. Na afloop krijgt u een kop koffie aangeboden en kunt u mogelijk nog even met elkaar napraten. Welkom, de entree is gratis.