Petrusschool vanaf aankomende maandag gesloten door overheidsmaatregelen

Gisteravond heeft onze demissionair premier Mark Rutte tijdens een persconferentie aangegeven dat basisscholen eerder
sluiten en dat daarmee de kerstvakantie wordt vervroegd. Dit betekent dat alle scholen van stichting Keender gesloten zijn vanaf maandag 20 december 2021, dit geldt dus ook voor de Hengeveldse Petrusschool. Voorts gelden voor deze extra week kerstvakantie, de week van 20 t/m 24 december, de volgende maatregelen:

• Alle scholen van Stichting Keender zijn met ingang van maandag 20 december gesloten voor onderwijs. Er vindt géén afstandsonderwijs plaats.

• Voor de komende week zorgt Keender voor noodopvang van kinderen met ouders die een vitaal beroep uitoefenen zoals zorgpersoneel/ politie/ brandweer en beroepen die op DEZE overheidslijst staan.

Wanneer 1 ouder binnen een twee- ouder-gezin een cruciaal beroep heeft, verzoekt Keender dringend om zelf de kinderen op te vangen en uitsluitend gebruik te maken van noodopvang op school wanneer dit echt niet anders kan.

• De noodopvang vindt plaats op de eigen school van uw kind. Medewerkers van de school (die geen gezondheidsklachten hebben), zullen hier in gezamenlijkheid voor zorgen. Tijdens deze noodopvang wordt er voor de kinderen géén onderwijs verzorgd. De directeur zal zorgen voor een inventarisatie van kinderen die hiervoor in aanmerking komen. Tevens zal de directeur zorgen voor de coördinatie van deze noodopvang.

Stichting Keender heeft een crisisteam dat de maatregelen monitort en indien noodzakelijk eventuele nieuwe maatregelen organiseert. U kunt de vragen en opmerkingen die u heeft, richten tot de directeur van de basisschool. Indien nodig neemt de directeur contact op met het crisisteam.