Roy en Mark, an’t wark! Voor Alzheimer!

Zaterdag 18 september fietsen Roy Escher Gerco Weeink en Mark Escher voor Alzheimer. Alzheimer Nederland organiseert op zaterdag 18 september 2bike4alzheimer. Dit jaar zijn er meerdere ritten van verschillende afstanden uitgestippeld, 160 km, 120 km, 80 km en 40 km, zodat iedereen mee kan doen. Van gelegenheidsfietsers tot doorgewinterde wielerfanaten. Door alle onvergetelijke momenten wordt het een rit om te herinneren. Start en finish vinden plaats rond het gezellige centrum van Amersfoort.

Onlangs stond op facebook fiets voor Alzheimer voor een toekomst zonder Alheimer. Mark vroeg Roy: “Zullen wij daaraan meedoen?” Daar vader Willy aan de ziekte lijdt maken de gebroeders Escher van dichtbij mee wat de ziekte te weeg brengt.

En het plan was geboren.

De teamnaam is team Sambrefoe! Een uitspraak die Willy altijd deed en nog af en toe doet.

Wat dat betekent dat weten er maar weinig. Deze sponsortocht bestaat uit 20, 40, 120, of 160 km. Het trio uit Goor en Hengevelde fietst de 120 km. Van Amersfoort via enkele omwegen terug naar Goor. Tussen 17:00 en 18:00 hopen de heren te finishen bij café de Tapperij aan de grote straat in Goor, een van de hoofd sponsoren van de drie.

Iedereen is hier welkom vanaf 17:00 uur. Voor een heerlijk biertje en eventueel een hapje.

Mark: “Ik heb de sponsorlink in meerdere groepsappen gezet. Vandaaruit kwam de vraag van Gerco of hij ook mee mocht fietsen. Uiteraard mag dat. Hoe meer zielen hoe meer vreugde. Gerco zocht een uitdaging en zijn moeder heeft ook zes jaar aan de ziekte geleden.

Dus ook hij weet wat de ziekte kan veroorzaken.

De teller staat inmiddels op ruim € 1600,00 hier kan uiteraard nog meer bij.

Alle beetjes helpen.

18 september fietsen voor Alzheimer.

U kunt nog sponsoren via de onderstaande link.
Klik HIER om te doneren aan het team van de Eschers!

Mark Escher: “Vind jij dementie ook zo’n vreselijke ziekte? Wij wel en daarom doen wij mee aan 2bike4alzheimer, het evenement van Alzheimer Nederland.

Met 2bike4alzheimer vragen wij aandacht voor dementie en zamelen we geld in voor dementieonderzoek. Jouw steun is hard nodig, want maar liefst 290.000 mannen en vrouwen in Nederland hebben een vorm van dementie. In 2040 zal dit aantal opgelopen zijn naar meer dan een half miljoen.
Kunnen wij op jou rekenen? Steun ons initiatief (en daarmee Alzheimer Nederland) met wat jij kan missen. Alle beetjes helpen en zo werken we samen aan een toekomst zonder dementie.”

Meer onderzoek naar dementie hard nodig

In Nederland hebben 290.000 mensen de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie. De verwachting is dat dit aantal in 2040 opgelopen zal zijn tot meer dan een half miljoen. Er is dus veel onderzoek nodig om betere inzichten te krijgen in de oorzaak, preventie, diagnose en behandeling van dementie. Met de opbrengst van 2bike4alzheimer kan Alzheimer Nederland dit onderzoek financieren. Zo werken we samen aan een toekomst zonder dementie.

Doneren? Klik Sambrefoe (inactievooralzheimer.nl).