Rudolf voelt zich thuis aan de Grondhuttenweg

Straten zijn leeg en rustig. Er is geen mens te bekennen. Gelukkig maar, dat betekent dat mensen zich goed aan de coronamaatregelen houden. Voor wilde dieren is dit de perfecte gelegenheid om de stad eens te gaan bekennen. Zo ook aan de Grondhuttenweg, vanmiddag om 14.00 uur in Bentelo! De bovenstaande foto van Rudolf het rendier werd ingestuurd door Marianne de Jong. 
Normaal zijn straten, stranden en parken drukbezocht door de mensen. Maar omdat er nu niemand te vinden is, kunnen de dieren eens genieten van deze plekken. Dat levert mooie beelden op. Zo werden de stranden van het Peruaanse Lima ingepikt door honderden pelikanen en meeuwen. Sinds een dag of tien mogen daar geen mensen komen, de stranden zijn gesloten. Nu zijn vogels niet zo spectaculair. In de Chileense hoofdstad Santiago was het even flink nagelbijten. Daar liep namelijk een wilde Poema door de woonwijk. Da’s weer wat anders dan een straatkatje, hè? Volgens autoriteiten was de Poema in de buurt en was ‘ie op zoek naar eten. En dan hebben we nog Barcelona, daar liep ’s avonds een everzwijn over straat.
Normaal gesproken blijven de dieren alleen in de buitenwijken maar er is nu natuurlijk niemand op straat en in het centrum te vinden. Vandaar dat de dieren hun kans grijpen:
 
Marianne bedankt!