Wederom een scala aan afgelastingen in Hengevelde

Voor het eerst sinds 1985 zullen er geen Nederlandse bloemen prijken op het bordes van de Sint-Pietersbasiliek als de paus op 12 april zijn paastoespraak, het urbi et orbi, uitspreekt. ‘Floraal vormgever’ Paul Deckers besloot zijn bloemschikkers dit jaar niet naar Rome te sturen om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Ook de Hengeveldse kerk bleef niet buiten schot. Alle vieringen in het weekend en door de week tot 1 april in de parochies Heilige Geest, Jacobus en Johannes en De Goede Herder werden afgelast.
Vanwege de recente ontwikkelingen in Nederland rond de verspreiding van het coronavirus, zijn gisteren en vandaag door de overheid maatregelen aangekondigd die ook de activiteiten van ondermeer verenigingen in Hengevelde raken zo maakten we al bekend in DITitem. Vandaag kwamen er meer berichten binnen van diverse activiteiten die komende tijd aangepast worden of geen doorgang vinden. Hieronder een opsomming:

JAC'94
Het JAC'94 heeft besloten de volgende maatregelen te nemen:

- Als de situatie blijft zoals op dit moment gaat de potgrondactie gewoon door. 

- Het zwem-uitje stond gepland op 21 maart, deze gaat NIET door.

- De uitjes voor de JO13 t/m JO17 worden minimaal uitgesteld tot april.

- Het voetbaltoernooi voor de JO19 en de JAC Dag voor alle jeugd staan voor mei op de planning, hierover wordt t.z.t. besloten.

Het JAC'94 zal via de website van W.V.V.’34 ieder informeren bij nieuwe ontwikkelingen en/of maatregelen. Houd dus de berichtgeving op deze website in de gaten. Voor actuele informatie over het coronavirus is de website van het RIVM te raadplegen.

AED Cursus Hengevelde
Helaas moeten we u mededelen dat ook alle geplande AED cursussen in Hengevelde, die plaats zouden vinden tussen 17 maart en 2 april, niet door kunnen gaan i.v.m. de maatregelen tegen het Coronavirus. We sluiten ons aan bij de vele overige verenigingen, stichtingen en organisatoren dat gezondheid voorop staat en we derhalve het beste deze maatregel kunnen nemen. We hebben besloten om, zodra alle activiteiten in het land weer worden toegestaan en de rust is wedergekeerd, nieuwe data voor de basis- en herhalingscursussen AED in te plannen. U krijgt dus ergens in de (hopelijk) komende maanden opnieuw een uitnodiging van ons.

SIO Hengevelde
De algemene ledenvergadering SIO, maandag 16 maart a.s. gaat NIET door. Deze zal verplaatst worden naar een nog nader te bepalen datum.

Rolstoelwandeling
I.v.m het Corona virus delen wij jullie mede dat onze rolstoelwandeling 21 maart niet doorgaat.