Wouter & Wouter deel 2: Colombia

Rond half maart vertrokken de twee Wouters (Buschers en Roescher) richting Zuid Amerika voor enkele maanden, beide voetballen in de selectie van WVV’34. Hoe gaat het daar heren? Op 7 april publiceerde Wegdamnieuws deel in deze serie (KLIK HIER) Waar bevinden zij zich nu? “

"Nadat we onze vlucht hebben genomen in Cusco (Peru) zijn we aangekomen in Lima de hoofdstad van Peru. Hier hebben we tijdens goede vrijdag het centrum (Plaza Mayor) bezocht. Het was er vrij druk omdat de mensen hier zeer gelovig zijn en massaal naar de kerk gaan. Er stonden grote luidsprekers voor de kerk zodat de prekende priester over het plein galmde. Vanuit Lima zijn we naar een klein plaatsje genaamd Casma gegaan.

Cotopaxi

Hier hebben wij het bedrijf: tropical fruit casma bezocht. Het bedrijf wordt mede gerund door de familie Jannink uit Borculo. Zij lieten aan ons zien hoe ze onder andere mango's, avocado’s en druiven exporteren naar Europa. Ze namen ons mee naar de plantages, we kregen een rondleiding door de verpakking fabriek en ze vertellen ons alles over het telen van de vruchten. Zeer interessant was om de ambitieuze plannen te horen over de toekomst. Onze reis vervolgde naar Equador waarvoor we maar liefst 22 uur in de bus hebben gezeten. Daar zijn we naar het plaatsje Montanita gegaan. Deze plaats staat bekend om het prachtigste strand van Equador en waar je het beste kunt surfen en feesten. Dat hebben we gelukkig van dichtbij meegemaakt.

Van hier uit zijn we naar het eilandje Isla del Plata gegaan waar we schildpadden, pelikanen, albatros en bijzondere tropische vogels hebben gezien. Daarna zijn we gaan snorkelen rondom het eiland. De volgende dag hebben we een National park bezocht waar we een modderbad hebben gehad. Voordat we naar Quito zijn gegaan hebben we eerst het plaatsje Banos bezocht waar we hebben gemountainbiked, geraft en van een 85 meter hoge brug zijn afgesprongen. In de hoofdstad Quito hebben we een ‘walking tour’ gedaan, naar het midden van de aarde geweest en met een soort skilift op 1000 meter boven de hoofdstad een mooi uitzicht genoten.

Hierna zijn we 4 dagen de amazone ingetrokken. Hier zagen we vele soorten vogels, caiman (kleine krokodil) apen en dolfijnen. We bezochten een plaatsje met lokale bevolking en spelen voetbal. Uiteraard gewonnen. Na de amazone zijn we naar Latacunga gegaan. Vanuit hier is het makkelijk om de krater Quilotoa te bezoeken en de meest actieve vulkaan van de wereld, de Cotopaxi, te beklimmen met een hoogte van maar liefst 5000 meter. Inmiddels zijn we beland in Colombia en gaan we richting de noord kust.

Je kunt ons volgen via onderstaande link: www.polarsteps.com/wouterroescher"

 Banos

 Quilotoa

Midden van de aarde "mitad de Mundo"