8 maart krijgt Dorpscoöperatie Samen Hengevelde eigen gezicht

Op woensdag 8 maart bij Gebrande Waateren presenteren zich ook de verschillende werkgroepen die actief bezig zijn met de toekomst van Hengevelde.

Programma  (zaal open vanaf 19.15 uur)
19.30 uur  Dorpscoöperatie Samen Hengevelde
– Presentatie nieuwe bestuursleden en aandacht ledenwerving
– Voortgang MFA, Onderwijs, Wonen en Groen
– Huisstijl en logo kiezen voor Samen Hengevelde (keuze uit 3)
20.15 uur            Roadshow Omgevingsvisie gemeente Hof van Twente
20.30 uur            Werksessie Omgevingsvisie
21.15 uur            Afsluiting

Bijna dagelijks melden Hengeveldenaren zich aan als lid van Dorpscoöperatie Samen Hengevelde.
“Belangrijk”, benadrukt Tim Jongman, “want daarmee geef je deze samenwerking een stem van betekenis. Op 8 maart, tijdens de eerste algemene ledenvergadering, kiezen de aanwezigen een logo. Vanaf dat moment bekennen we ‘kleur en beeld’. Nog leuker vind ik, is dat we die avond ook kennis gaan maken met onze nieuwe voorzitter, secretaris en penningmeester. Ook vanuit het oprichtingsbestuur blijven nog enkele leden actief betrokken bij het bestuur van Dorpscoöperatie Samen Hengevelde. Ik kan al vast verklappen dat we op 8 maart een presentatie krijgen van een jonge, nieuwe voorzitter. Of het een Hengeveldenaar is? Ja natuurlijk,.. een rasechte. Reken maar.” Nog geen lid? Meld je aan via: www.samenhengevelde.nl.

Meepraten over Hengevelde
Op 8 maart presenteren zich ook de verschillende werkgroepen die actief bezig zijn met de toekomst van Hengevelde. Zie de aankondiging op WegdamNieuws. Er is nieuws vanuit de werkgroep MFA, ofwel Multifunctionele Accommodatie, vanuit de werkgroep Wonen, vanuit Onderwijs en Biodiversiteit. Allemaal korte praatjes van zo’n vijf minuten met de mogelijkheid om vragen te stellen en ideeën aan te dragen. Het belooft een interactieve avond te worden met boeiende onderwerpen. Deel één van de avond staat in het teken van de Dorpscoöperatie Samen Hengevelde. Daarna volgt vanuit de gemeente Hof van Twente een presentatie over de omgevingsvisie. Heb je nu of in de toekomst plannen om te (ver)bouwen, iets te doen met ondernemerschap, recreatie of duurzaamheid, dan krijg je hiermee te maken.

 

Roadshow Omgevingsvisie
Misschien heb je er al over gehoord of gelezen: Onder de naam ‘Roadshow’ komt projectleider Lisa Morsman daarvoor naar Hengevelde. Zij vertelt wat dit betekent voor de inwoners van ons land, voor de regio, voor Hof van Twentenaren én voor Hengeveldenaren. Iedere gemeente moet zo’n omgevingsvisie opstellen voor het ruimtelijk gebied. Het wordt geen plan dat jaren vastligt, maar een kompas, dat bijgestuurd kan worden als het nodig is. Daarin gaat het over huizen en bedrijfsgebouwen, wegen en fietspaden, water, bodem, natuur en cultureel erfgoed. Over duurzaam, gezond en vitaal blijven door slim om te gaan met onze openbare ruimte.

Denk en praat mee over Hengevelde
De omgevingsvisie wordt de kapstok voor al het beleid waarin komt te staan wat kan en niet kan. In Hengevelde hebben we al nagedacht over wat we belangrijk vinden en die input willen we graag aan de gemeente meegeven. Online kun je meedoen via https://omgevingsvisie.hofvantwente.nl/.
Volg je Samen Hengevelde al via Instagram? Ga naar www.instagram.com/samenhengevelde.