Geslaagde avond Senioren Hengevelde & Vrouw Actief door SSGH en Dorpscoöperatie Samen Hengevelde

Circa 50 leden van Vrouw Actief en Senioren Hengevelde waren dinsdagavond aanwezig in de Marke om te horen en mee te praten over de toekomst van Hengevelde. De avond werd afgetrapt door Harry Rouhof, waarna voorzitter van Samen Hengevelde Patrick Goorhuis het programma van de avond toelichtte. Iedereen werd meegenomen in het traject dat de afgelopen jaren is gelopen door Henk Meijer en Andre Kolner. Een belangrijk uitganspunt daarbij was en blijft: ‘doe je iets voor mij, maar niet met mij, dan doe je het tegen mij’. Met andere woorden: samen moeten we het doen. Studio vers bestuur heeft een belangrijke rol gehad in het traject.

Vervolgens werd de dorpscoöperatie Samen Hengevelde verder toegelicht en stelde ook secretaris Petra Hoesstee zich voor. De dorpscoöperatie is er voor en door alle Hengeveldenaren. Het is belangrijk dat we verenigd zijn in een coöperatie om zo een vuist te maken naar gemeente en andere overheden en in aanmerking te komen voor subsidies. Maar ook om de stem van Hengevelde te kunnen samenbrengen. Een groot ledenaantal helpt daarbij. Ben je nog geen lid? Ga dan naar samenhengevelde.nl en meld je aan!

In een update over de werkgroepen werd verteld dat er inmiddels een werkgroep groen/biodiversiteit actief is. Daarnaast is er al langer een werkgroep wonen, met als belangrijk recent resultaat dat er op het nieuwbouwplan voor de invulling van de laatste kavels wordt gedacht aan starters en seniorenwoningen. Dit is een grote verdienste van de werkgroep!

De avond werd afgesloten door Mark Tuinte van SSGH. Hij nam de aanwezigen mee in het werk van de werkgroep MFA. De huidige accommodaties zijn aan vervanging toe, al liggen ze er voor toch relatief oude gebouwen nog netjes bij. Dat is te danken aan de vele vrijwilligers die we in Hengevelde hebben. Ook op de vrijwilligers is de druk hoog. Daarom wordt aan plannen voor een MFA gewerkt, waar sport samen komt, maarmogelijk ook plek is voor niet-sport gerelateerde activiteiten. De werkgroep MFA werkt hier heel hard aan en is veelvuldig in gesprek met gemeente en provincie. Dat is belangrijk, maar de inbreng vanuit Hengevelde natuurlijk nog veel meer! Er werd al aangegeven dat een plek om samen te komen belangrijk is, bijvoorbeeld voor de groepen die nu in de Marke samenkomen. Zijn er vanuit jouw vereniging wensen voor een toekomstig Hengevelde of een MFA? Meld je dan bij het bestuur van de dorpscoöperatie of bij de werkgroep MFA.

Klik HIER voor een fotoalbum.