Jeugd laat zich horen tijdens bijeenkomsten ‘Toekomstbestendig Hengevelde’

Op 8 en 22 april vonden bijeenkomsten plaats voor de jeugd in Hengevelde om mee te praten over de toekomst van Hengevelde. Na een uiterst succesvolle bijeenkomst op 2 oktober 2021 in de kerk, kwamen er geluiden dat de jeugd ook nadrukkelijk moet worden betrokken in de ontwikkelingen.

Dat gebeurde dan ook op de bovengenoemde data. Na een algemene inleiding werden diverse thema’s in kleinere groepen besproken. Verdeeld over beide avonden gingen zo’n 70 jongeren met elkaar in gesprek over onder andere wonen, sport, cultuur, ondernemen en de kerk. Ook konden zij aangeven welke thema’s voor hen echt belangrijk zijn, zie foto. De opbrengsten daarvan worden meegenomen in de toekomstige gesprekken en ontwikkelingen.

Het was mooi om het enthousiasme bij alle jongeren te zien. Het geeft aan dat zij zich betrokken voelen bij het dorp en ervoor willen zorgen dat iedereen hier een bijdrage aan wil en kan leveren. De werkgroep houdt Hengevelde op de hoogte van het traject via onder ander deze website. Hieronder enkele afbeeldingen die een beeld geven van de avonden.