Nieuwjaarsgroet; Jouw mening over Assink gevraagd; Datum algemene ledenvergadering 27 maart

Hengeveldenaren!

Met het aanbreken van dit nieuwe jaar wensen wij jullie een schitterend 2024 toe. Vol geluk, voorspoed en vooral participatie. Afgelopen zaterdag was het Driekoningen, ofwel: de drie wijzen uit het oosten. Wij gaan ervoor om ook dit jaar weer te laten zien dat de wijzen uit het oosten komen. Maar dat kunnen we niet als dorpscoöperatie alleen, daar hebben we jullie voor nodig!

Daarom vragen we hieronder, ditmaal op een digitale manier, jullie mening over een situatie in Hengevelde.

Ontwerp bestemmingsplan Goorsestraat 13, ofwel Assink

Jouw mening gevraagd, over het ontwerp bestemmingsplan Goorsestraat 13, ofwel Assink.

Voor de locatie ‘Goorsestraat 13’, ofwel Assink in Hengevelde is een plan ontwikkeld om de ter plaatse aanwezige bebouwing te slopen en daarvoor in de plaats drie nieuwe woningen te realiseren, één vrijstaande woning en een twee-onder-één-kap woning. Om dit te realiseren heeft de gemeente Hof van Twente een bestemmingsplan wijziging ter inzage liggen, te zien via deze link. (klik door naar ruimtelijke plannen.nl)

3 moderne woningen

Als dorpscoöperatie vinden we het belangrijk dat Hengevelde betrokken is bij wat er gebeurt in Hengevelde. Dat geldt natuurlijk niet voor alles. Maar een locatie zoals Assink, in het hart van Hengevelde, tussen de winkels en horeca, waar menig Hengeveldenaar goede herinneringen aan heeft. Daarvoor is de mening van Hengevelde essentieel. Als dorpscoöperatie vinden we het dan ook jammer dat er tot nu toe geen ruimte is geweest voor participatie in het proces.

Daarom vragen we nu om jouw mening. Wat vind jij van deze ontwikkeling? Dit kan in een paar minuten, via dit formulier. (https://forms.gle/vtN5KM8enbQ6JSvS6)

We combineren de inbrengen en op basis hiervan dienen we een zienswijze in bij de gemeente. Dit kan alleen als er meerdere reacties komen, dus neem een paar minuten de tijd om het formulier in te vullen. Doe dit zo snel mogelijk, maar uiterlijk 25 januari.

Belangrijk om te vermelden, laat dit je er niet van weerhouden om zelf een zienswijze in te dienen.

Datum ALV

Woensdag 27 maart staat de algemene ledenvergadering gepland. Zet deze in je agenda! Er zullen wat verplichte punten op de agenda staan, maar we beloven ook inhoudelijk nieuws…