Autobedrijven in Enschede, Hengelo, Almelo en Vriezenveen bundelen hun krachten

Wegdamnieuws heeft een’ nieuwe’ adverteerder: De in de voetsporen van zijn vader Jan getreden Jörgen Hartgerink uit Bentelo; vestigingsleider in Hengelo nam in maart al contact op met de redactie van Wegdamnieuws. Jörgen in maart 2022:
“Op 1 april bestond autogarage Bennie Wilmink 50 jaar en wij wilden de klanten “persoonlijk” bedanken door middel van een advertentie. Een algemene advertentie in de lokale in de krant kan altijd, maar we wilden graag in dorpsbladen de klanten bedanken voor de 50 jaar Bennie Wilmink. We wilden dit doen in alle omliggende dorpen, om het zowat “persoonlijke” te maken. Dus waaronder ook Hengevelde waar onze klantenkring vertegenwoordig is. Dit is goed bevallen waardoor we graag willen verlengen”.

Jörgen Hartgerink

Bennie Wilmink en Klaas Drent gaan samen

De autobedrijven Bennie Wilmink en Klaas Drent zijn per 1 januari 2023 intensief samenwerken en fuseren. Door de schaalvoordelen kunnen zij gezamenlijk nog beter voldoen aan de wensen en eisen van de concurrerende markt.

Een berg aan ervaring
Beide partijen mochten afgelopen jaar hun 50-jarig bestaan vieren. Een berg aan ervaring in de autobranche komt nu dus samen. Autobedrijf Bennie Wilmink krijgt als de grootste Suzuki en Mitsubishi dealer in het oosten van ons land een perfecte aanvulling van Drent autobedrijven door haar grote Toyota aandeel in Twente. Autobedrijf Drent kan natuurlijk meeliften op de Suzuki en Mitsubishi modellen en dit aanvullen aan haar eigen programma.

Al met al groot nieuws in autoland en op het feest van het 50-jarig bestaan dan ook een mooi moment om het personeel op de hoogte te brengen. Afgelopen oktober hebben de directeuren van Wilmink en Drent hun medewerkers van de ontwikkeling op de hoogte gesteld. Met één visie, het blijft gewoon Wilmink en het blijft gewoon Drent. Twee echte familiebedrijven die in Twente een hoge mate van vertrouwen hebben opgebouwd. Het motto ‘DRENT&WILMINK Autobedrijven: sterk in Twente en altijd dichtbij’ zal dus blijven gelden!

Elkaar efficiënt en structureel aanvullen
Er werd al regelmatig samengewerkt. De bedrijven zijn nu tot de conclusie gekomen dat ze bij elkaar passen en elkaar op een efficiënte manier structureel kunnen aanvullen. In combinatie met de ontwikkelingen in de autobranche hebben de directies besloten de strategische samenwerking te intensiveren. Wilmink en Drent blijven zelfstandig naast elkaar bestaan. Dat gebeurt onder hun eigen naam, kleur en identiteit. De samenwerking heeft geen gevolgen voor zowel het personeel als de directie.

Wat merkt u klant van de samenwerking?
Wat gaat er voor u gebeuren als Bennie Wilmink klant of Drent klant? Eigenlijk heel weinig, Wilmink krijgt er met Toyota een mooi en vertrouwd Japans merk bij. Een groot automerk met heel veel nieuwe modellen voor 2023 en met een geweldige aanvulling op het modellen- en motorenassortiment, waaronder een hybride aandrijf- en volledige elektrische aandrijflijn. Toyota heeft zelfs al een waterstof aandrijflijn beschikbaar!

Voor de Drent klant komt Suzuki en Mitsubishi erbij in het programma. Dus voor ieder een auto passend in het programma, van klein tot aan de beste PHEV techniek van de wereld. En een eigen leasemaatschappij met een volledig bedrijfswagenassortiment in het programma. Ook voor de werkplaatsklanten verandert er niets, zij blijven klant bij de organisatie waar zij ook nu hun diensten afnemen. Ook blijft Drent en Wilmink de Citroën specialist in Almelo.

Kortom: Bennie Wilmink autobedrijven officieel en erkend autodealer van Mitsubishi en Suzuki gaat de krachten bundelen met Klaas Drent autobedrijven, officieel en erkend autodealer voor het automerk Toyota. De fusie DRENT&WILMINK Autobedrijven met vestigingen in Hengelo-Almelo-Enschede-Vriezenveen, in Twente altijd dichtbij!

 

Over Bennie Wilmink

Wat in 1972 begon met een kleine werkplaats achter het ouderlijk huis is inmiddels uitgegroeid tot een van de oudste familie autobedrijven in Twente.
Vanaf 1977 wordt Bennie Wilmink officieel Mitsubishi dealer, een van de eerste van Nederland. Een merk met toekomst want in 1985 wordt in Hengelo een tweede vestiging geopend. Tien jaar later verhuist deze vestiging naar een groot nieuw pand aan de Westerval in Enschede.

Groei zat er nog steeds goed in met een merk als Mitsubishi maar Bennie Wilmink besloot in Almelo het merk Citroen te gaan voeren.  Een enorme stap voor het relatief kleine bedrijf. Een paar jaar later is in de showroom ook ruimte gemaakt voor de modellen van Mitsubishi. Een combinatie die goed werkt. Ook in Enschede werkt deze formule. Sinds 2006 is het filiaal in Enschede officieel Suzuki dealer en staan de modellen ook hier gezamenlijk in de showroom.

Azelo is inmiddels verruild voor een moderne en ruime locatie in Hengelo. Waardoor de slogan “In Twente altijd dichtbij” nog meer van toepassing is.

Bennie Wilmink heeft inmiddels het stokje overgedragen aan zijn zoon Thijs. Welke inmiddels de dagelijks leiding heeft overgenomen. Maar van stoppen wil Bennie Wilmink nog niets weten, dagelijks is hij dan ook nog altijd wel op een van de vestigingen te vinden.

Welkom bij Bennie Wilmink!